PÁSZTOR GYULA, DR. (FKgP)

Teljes szövegű keresés

PÁSZTOR GYULA, DR. (FKgP)
PÁSZTOR GYULA, DR. (FKgP) Köszönöm, Elnök Úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Az országban egyre több olyan iskola kezdi meg a működését, amely a korábbi nyolcosztályos rendszerről, iskolatípusról új formát választva áttért a hat, illetve nyolc osztályra. Ilyen gimnáziumok mind egyházi, mind önkormányzati, mind pedig alapítványi iskolák esetében működnek, illetve alapításuk, működésük várható.
A jelenlegi költségvetés a gimnáziumoknál a négyosztályos rendszerrel számol. Az általános iskolai támogatás jelenleg 41000 forint/fő, míg gimnázium esetén 62500 forint/fő. Ez azt jelenti, hogy a hat-, illetve a nyolcosztályos gimnázium esetén is csak az utolsó négy osztálynál biztosítja a költségvetés a magasabb összegű támogatást. Álláspontom, illetve álláspontunk szerint az oktatás magasabb színvonalra emelése mint fontos feladat, igényli az egységesen magasabb támogatást a működtetőjétől függetlenül.
Éppen ezért kérdezem államtitkár úrtól, hogy mikor és mit kíván tenni a tárca annak érdekében, hogy a gimnáziumok valamennyi osztálya a költségvetésből egyenlően, a magasabb összegű támogatásban részesülhessen a színvonalasabb oktatás érdekében. Várom államtitkár úr válaszát.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem