ELNÖK (Dornbach Alajos)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Tisztelt Országgyűlés! Jó napot kívánok minden képviselő hölgynek és képviselő úrnak és kedves vendégeinknek. Tavaszi ülésszakunk 23. ülésnapját megnyitom. Az ülés vezetésében Szabó Lajos és Glattfelder Béla jegyző urak működnek közre.
Az ülésről való távolmaradását bejelentette 29 képviselő. Ha közülük valaki mégis részt venne az ülésen, kérem jelezze, hogy szavazógépét be lehessen kapcsolni. (Senki nem jelentkezik.)
A ma reggeli bizottsági elnöki értekezleten elhangzottak alapján a Magyar Köztársaság Alkotmányának módosításáról szóló törvényjavaslatot; a Magyar Köztársaság ügyészségéről rendelkező törvényjavaslatot; a Magyar Köztársaság ügyészségének egyes feladatait szabályozó törvényjavaslatot; a nemzeti és antifasiszta ellenállás résztvevői emlékének elismerésének törvénybe iktatását indítványozó törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi bizottságnak.
A magyar-spanyol beruházások elősegítéséről és kölcsönös védelméről aláírt megállapodás kihirdetéséről szóló törvényjavaslatot; a magyar-izraeli beruházások elősegítéséről és kölcsönös védelméről aláírt megállapodás kihirdetéséről rendelkező törvényjavaslatot tárgyalásra kiadom a gazdasági, az alkotmányügyi és a külügyi bizottságoknak.
A magyar-izraeli kettős adóztatás elkerülésére és az adóztatás kijátszásának megakadályozására a jövedelemadók területén, az egyezmény kihirdetését kezdeményező törvényjavaslatot kiadom a költségvetési, a külügyi és az alkotmányügyi bizottságnak.
A Magyar Köztársaság és a Szlovák Köztársaság között a bős-nagymarosi tervvel kapcsolatos vitának a nemzetközi bíróság elé terjesztéséről Brüsszelben 1993. április 7-én aláírt különmegállapodás megerősítéséről szóló országgyűlési határozati javaslatot tárgyalásra kiadom a környezetvédelmi, a külügyi és az alkotmányügyi bizottságoknak.
A magánszemélyek jövedelemadójáról szóló törvény módosítását indítványozó törvényjavaslatot tárgyalásra kiadom a szociális, a költségvetési és az alkotmányügyi bizottságnak.
A Magyar Vöröskereszt adó- és illetékmentességét kezdeményező törvényjavaslatot tárgyalásra kiadom a szociális, a költségvetési és az alkotmányügyi bizottságnak.
Az állam vállalkozói vagyonára vonatkozó törvényekkel összefüggő jogszabályok módosításáról szóló törvény és a társasági adóról rendelkező törvény módosítását javasló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi és a költségvetési bizottságoknak.
A munkavédelemről szóló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom a szociális, az alkotmányügyi és a gazdasági bizottságoknak.
Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy ismertessem mai ülésnapunk várható programját.
Először a külföldiek beutazásáról, magyarországi tartózkodásáról és bevándorlásáról szóló törvényjavaslat általános vitáját kezdjük meg.
Amennyiben még a délelőtti periódusban, ebédszünet előtt marad rá idő, akkor megtárgyaljuk az országgyűlési képviselők által betöltött gazdasági tisztségek nyilvánosságáról szóló országgyűlési határozati javaslat általános vitájának hátralévő részét.
Délután a szokott időpontban az interpellációk és kérdések elmondására kerül sor.
Ezt követi a Munkavállalói Résztulajdonosi Programról szóló törvény módosítását indítványozó törvényjavaslat tárgyalása és határozathozatala.
Ezt követi a bányászatról szóló törvényjavaslat határozathozatala, amely rendkívül időigényes.
Majd soron következik a behozott kőolaj és kőolajtermékek biztonsági készletezéséről szóló törvényjavaslat;
a nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek költségvetési támogatásáról rendelkező országgyűlési határozati javaslat;
végül a rasszizmus, az idegengyűlölet és az antiszemitizmus ellen címet viselő országgyűlési nyilatkozatjavaslat határozathozatala.
Legvégül a nemzeti és etnikai kisebbségekről szóló törvényjavaslat általános vitájának lezárásával fejezzük be az ülésnap munkáját.
Bejelentem, hogy a földrendező és földkiadó bizottságokkal kapcsolatos előterjesztések részletes vitája a módosító javaslatok bizottsági megtárgyalását követően csak a jövő heti ülésünkön folytatódik.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem