ELNÖK (Dornbach Alajos)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Köszönöm szépen. Következik a határozathozatal. A módosító javaslatokról együttes jelentés készült 9775-ös számon. A határozathozatal ennek sorszámozását követi.
A jelentés 1. pontjában Király B. Izabella a nyilatkozatjavaslat teljes szövegének elhagyását indítványozza. Ezt a javaslatot az Országgyűlés eddigi gyakorlatának és természetesen a Házszabálynak megfelelően nem teszem fel szavazásra, mert csak a végszavazásnál, a "nem"-mel szavazással lehet helyet adni ennek az indítványnak. A javaslatot egyébként egyetlen bizottság sem támogatja.
A jelentés 2., valamint 4. és 13. pontja összetartozóan, illetőleg a 7., a 9., a 12. pontokban levő ugyancsak összetartozó javaslatok alternatív megoldást képeznek az országgyűlési nyilatkozat címe és négy bekezdése helyébe lépő rendelkezésre. A 4. és a 13. pontban levő összetartozó javaslatot - eltérő bizottsági támogatottságra figyelemmel - külön teszem fel szavazásra. A 7., a 9. és a 12. pontokban Horváth Balázs indítványa nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását. (Dr. Horváth Balázs jelzi, hogy visszavonja indítványát.) Vissza is vonja, köszönöm.
Felhívom figyelmüket, hogy bármelyik javaslat elfogadása kizárja a 3., az 5., a 6., a 8., a 11., a 12. pontokban levő indítványok elfogadását. Ezért tájékoztatom önöket, hogy bármelyik javaslat elfogadását követően már csak a végszavazásra kerülhet sor.
A hat frakció és a függetlenek által egyeztetett javaslat szerint a nyilatkozat a gyűlöletet szító szélsőségek elítéléséről szóljon.
Weszelovszky Zoltán és képviselőtársai azonos című, de eltérő szövegezésű indítványt terjesztettek elő. A javaslatok helyébe eltérő szövegezésű indítványt terjeszt elő ez a két javaslat.
Először Weszelovszky Zoltán, Iványi Gábor, Bejczy Sándor, Csépe Béla, Gál Zoltán, Fodor Gábor és Kállay Kristóf javaslatát teszem fel szavazásra a 2. pont szerint. A javaslatot az emberi jogi, a külügyi és az alkotmányügyi bizottság támogatja. Az előterjesztők egyetértenek-e a javaslattal?

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem