ELNÖK (Dornbach Alajos)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Most a képviselőcsoportok álláspontját egy-egy képviselő fejtheti ki. Megkérdezem, a képviselőcsoportok részéről kik kívánnak felszólalni. Kérem, gombnyomással jelezzék a képviselőcsoportok szónokai felszólalási igényüket. Senki nem jelentkezett.
Tisztelt Országgyűlés! A vitát lezárom, amely így formális volt. A törvényjavaslat határozathozatala következik. Kérném, a folyosón tartózkodó képviselő urak és hölgyek fáradjanak be.
Mivel az előterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, a határozathozatal egyetlen döntést igényel. Utána néhány törvényjavaslat részletes vitára bocsátásáról fogunk szavazni, és azt követően a bányászatról szóló törvény határozathozatala következik. Ezzel kapcsolatosan azt indítványozom a tisztelt Háznak - mivel ez több mint háromórás határozathozatalnak ígérkezik -, hogy vegyék tudomásul azt az elnöki szavaztatási módszert, hogy az egyes kérdéseknél a lényeget csak kivételesen ismertetném, amennyiben alternatívák között kell választani, hisz a forgatókönyvek alapján mindenki nyomon tudja követni a szavazás menetét. A rádióhallgatók, illetve a tv-nézők számára pedig a riporter kollégáink úgyis ismertetik; remélem, hogy vállalják ezt a feladatot, egyébként is meg szokták tenni, hogy a szavazatszámlálás és a szavazás értékes másodpercei alatt ők ezt az információt továbbítják.
Tehát következik a törvényjavaslat határozathozatala. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a munkavállalói résztulajdonosi programról szóló 1992. évi XLIV. törvény módosítására vonatkozó törvényjavaslatot? Kérem, szavazzanak. (Szavazás. - 155 képviselő vett részt a szavazáson.)
Az Országgyűlés 140 igen szavazattal,…ez nem elég a határozathozatalhoz. Kérem, a frakcióirodákról, bizottsági üléstermekből az esetleg még ott tartózkodókat szólítsák be.
(16.30)
(Rövid szünet.)
Ismét felteszem tehát a kérdést: elfogadja-e az Országgyűlés a munkavállalói résztulajdonosi programról szóló 1992. évi XLIV. törvény módosítására vonatkozó törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik. A leadott szavazatok száma 177.)
Becker Pál államtitkár úr gépét kérem bekapcsolni. Tóth Sándor képviselő úr gépe sem működik, kérem bekapcsolni. Karsai Péter képviselő úr távollevőnek van jelezve, de jelen van. A gépe működik? Működik, köszönöm. (Rövid szünet.)
Újból fölteszem tehát a kérdést, elfogadja-e a tisztelt Országgyűlés a törvénymódosításra irányuló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik. A leadott szavazatok száma 191.)
Hogyan szavaz Tóth képviselő úr? Az ő gépe nem működött. Igennel. (Az éppen belépő dr. Kutrucz Katalinhoz fordulva:) Kutrucz Katalin képviselő aszszony hogyan szavaz? (Dr. Kutrucz Katalin: Igennel! - Derültség.) Igennel.
Tehát megállapítom, hogy az Országgyűlés 193 igen szavazattal - egyhangúlag - a törvényjavaslatot elfogadta. (Taps, derültség.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem