BÖRÖCZ ISTVÁN, DR. előterjesztő:

Teljes szövegű keresés

BÖRÖCZ ISTVÁN, DR. előterjesztő:
BÖRÖCZ ISTVÁN, DR. előterjesztő: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Rendkívül röviden szeretném az előadói előterjesztésemben azt a néhány fontos érvet és gondolatot összefoglalni, ami az önálló törvényjavaslatom lényegét képezi. Tekintettel egyrészt arra, hogy a törvényjavaslatot kivételes és sürgős eljárás keretében tűzte a Ház napirendjére, tekintettel arra, hogy a gazdasági bizottság a múlt hét során megtárgyalta a Házszabály értelmében a törvényjavaslatot, itt jelzem, hogy a gazdasági bizottság - bár nyilván a gazdasági bizottság előadója vagy tisztségviselője említeni fogja - támogatja a törvényjavaslat elfogadását, és tekintettel arra, hogy a napirendre tűzés keretében a rendkívül rövid - normaszövegét illetően rövid -, mindössze kétbekezdéses törvényjavaslattal kapcsolatos legfontosabb érveket már elmondtam.
Éppen ezért most csak mintegy megismétlendő, felújítandó, hogy miről is van szó, a ma határozathozatalra kerülő törvényjavaslat lényege az, hogy a munkavállalói résztulajdonosi program egyes hitelfeltételei hasonlóak legyenek a közelmúltban módosított egzisztenciahitel egyes feltételeihez, azzal azonosak legyenek, így jelesen és különösen három tényezőről van szó.
A munkavállalói résztulajdonosi program keretében igénybe vehető hitel futamideje tízről legfeljebb 15 évre növekedjen, az ún. türelmi idő kettőről legfeljebb három évre növekedjen, és a hitelfelvételhez szükséges saját erő a jelenlegi 25%-ról 15%-ra csökkenjen, hasonlóan a nem olyan régen megváltoztatott és kedvezőbbé tett E-hitel feltételeihez.
Tisztelt Ház! Egészen röviden ismétlem, ez az a törvényjavaslat, amelyet a gazdasági bizottság a múlt héten megtárgyalt, és a bizottság támogatja a törvényjavaslat elfogadását. Ugyanezt kérem én is a tisztelt Háztól. Köszönöm a figyelmüket!

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem