ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! További képviselőtársaimnak nyilván az interpellációs kérdéskörben jelent meg a neve nagy számban. Felteszem a kérdést: fenntartják-e felszólalási igényüket? Amennyiben nem — ami információt most nyújtani tudtam, elmondtam —, kérem, hogy jelezzék, ha elállnak további felszólalásuktól az interpellációs kérdéskörben! (Senki sem jelentkezik.) Nem állnak el.
Határozathozatal következik. Megkérdezem a Házat, kíván-e valaki most az interpellációs kérdéskörben — ennek szabályozása, interpellációs nap megtartása, az elhangzottak kommentálása érdekében — felszólalni. Aki amellett van, hogy az interpellációs kérdések vitáját most rekesszük be, és az esetleges problémákat az ügyrendi bizottsághoz utaljuk, az igennel szavaz. Tehát a berekesztés mellett… Aki azt kívánja, hogy… (Dr. Torgyán József: Nem, elnök úr! Ügyrendi észrevétel! — Zaj.) …azt kívánja… Kérem, egy pillanatig! Szavazást rendeltem el.
Aki azt kívánja, hogy most az interpelláció ügyrendi és egyéb vonatkozásaival ne foglalkozzunk, az nemmel szavaz. Most kérem állásfoglalásukat… (Felzúdulás. — Közbeszólás balról: Nem jó! — Dr. Kónya Imre: Nem jól tette fel a kérdést!) …határozathozatal tekintetében. (Folyamatos zaj.) Nem volt világos a kérdésfeltevés? (Közfelkiáltás: Nem!)
Tehát, aki az interpellációs kérdéskörben nem kíván ügyrendi vitát most, az. (Közbekiáltások: Nem! — Zaj.) Tessék? (Derültség.) A nemet kérik.
Tehát, aki nem kíván az ügyrendi kérdésben, interpellációs kérdéskörben ügyrendi vitát, az nemmel szavaz; aki további vitát kíván, az igennel szavaz. Most kérem szavazatukat. (Szavazás. — Zaj.)
Az Országgyűlés 173 szavazattal, 37 ellenében, 12 tartózkodás mellett most nem kíván ügyrendi vitát ebben a kérdéskörben.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem