JÓZSA FÁBIÁN, DR. belügyminisztériumi államtitkár:

Teljes szövegű keresés

JÓZSA FÁBIÁN, DR. belügyminisztériumi államtitkár:
JÓZSA FÁBIÁN, DR. belügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Az elmúlt héten keddi ülésnapon vitatta a Parlament a Büntető Törvénykönyv módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely a gazdasági bűncselekmények témakörét fogja át, és az ellenzéki pártok legnagyobbikának vezérszónoka, Hack Péter azt kifogásolta, hogy a magyar kormányzat és ezen belül a belügyi tárca vezetése nem tesz meg mindent annak érdekében, hogy a gazdasági bűncselekmények felszámolódjanak, hogy a rendőrség a kellő operativitással és hatékonysággal lépjen fel ezen a területen.
Erre mi történik öt vagy hat nap elteltével? Feláll Palotás János, ugyancsak ellenzéki oldalról… (Közbekiáltások a bal oldalról: Független! — Dr. Kövér László: Ne sértegess! — Derültség.) …, és azt, amikor a Pénzügyminisztérium egy jelentős vezetője, a pénzügyminiszter egy valóban nagy horderejű korrupciós botránysorozat feltárásának eredményeként nagy horderejű bejelentést tesz, akkor ezt kifogásolja, mondván, hogy megsérti a pénzügyminiszter a magyar társadalmat! (Közbekiáltások a jobb oldalról: Úgy van! — Szórványos taps a jobb oldalon.)
Tisztelt hölgyeim és uraim! Én óvnám a Parlamentet és valamennyi országgyűlési képviselőt attól, hogy egy-egy hír nyomán mindenféle általánosító következtetéseket vonjon le, sematikusan ítélve meg a tényeket; arról nem is beszélve, hogy megítélésem szerint megengedhetetlen csúsztatásokba bonyolódjon, mint ahogy például a Lengyel László-ügynek az analógiába hozása volt. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Tisztelt hölgyeim és uraim! Itt nem másról van szó, mint bűncselekmények alapos gyanújáról, amely ügyekben a rendőrség, illetőleg a rendőrség előzetes nyomozó munkája eredményeként a bűnüldözés másik fő szerve, az ügyészség a büntetőeljárás vonatkozó szabályai értelmében, törvényben meghatározott eljárási rendben nyomozást folytat. Hogy ténylegesen mekkora az okozott kár, hogy ténylegesen milyen horderejű az a bűncselekmény-sorozat, azt majd a bírói ítéletek fogják megállapítani. Egy biztos, a becsült kárérték valóban megközelíti a 20 milliárd forintot, és nem hiszem, hogy akkor, amikor ezt a tényt a társadalom tudomására hozzuk, akkor ezzel a társadalmat bárki is sértegetni próbálná! (Közbekiáltás a jobb oldalról: Úgy van! — Taps a jobb oldalon.)
Tisztelt hölgyeim és uraim! Én bízom a magyar közvélemény és bízom a magyar Országgyűlés reális ítélőképességében, és ígéretet teszek arra, hogy akkor, amikor a nyomozás olyan szakba jut az egyes ügyekben, hogy a konkrét adatok közlése, a részletesebb információk nyújtása nem akadályozza a nyomozás eredményes folytatását, akkor azt megfelelő időben és megfelelő formában meg fogjuk tenni. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem