ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Igen. Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik. — 144 igen, 16 nem, 3 tartózkodás.) Még kevés. Kérem képviselőtársaimat, foglalják el helyüket.
Tisztelt Országgyűlés! Tehát megismételjük a szavazást. Az 1. pontban a gazdasági bizottság a preambulum módosítását indítványozza. Az alkotmányügyi és az önkormányzati bizottság támogatja, és miniszter úr is egyetért vele.
Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik. — 158 igen, 18 nem, 3 tartózkodás. — Az Országgyűlés nem határozatképes.)
Tisztelt Országgyűlés! Tehát az első pontban a gazdasági bizottság a preambulum módosítását indítványozza. Az alkotmányügyi és az önkormányzati bizottság támogatja, miniszter úr is egyetért vele.
Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik. — 169 igen, 19 nem, 3 tartózkodás. — Az Országgyűlés nem határozatképes.)
Tisztelt Országgyűlés! Most már úgy tűnik, hogy a határozatképesség helyreállt. A jelentés 1. pontjában tehát a gazdasági bizottság a preambulum módosítását indítványozza. Az alkotmányügyi és az önkormányzati bizottság támogatja, miniszter úr egyetért vele.
Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak, és kérem, hogy mindenki foglalja el a helyét. (Szavazás. — 164 igen, 21 nem, 3 tartózkodás. — Az Országgyűlés nem határozatképes.)
Valami tévedés van… A később érkezőknek tájékoztatásul elmondanám, hogy a vasútról szóló törvényjavaslat határozathozatala van napirenden… (Derültség. — Dr. Fodor András Attila tapsol.) Az 1. pontban a gazdasági bizottság a preambulum módosítását indítványozza. Az alkotmányügyi és az önkormányzati bizottság támogatja. Miniszter úr is egyetért vele. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 177 igen szavazattal, 21 ellenszavazattal, 3 tartózkodás mellett elfogadta.
A 3. pontban a gazdasági bizottság az 1. § (1) bekezdésének módosítását indítványozza. Az alkotmányügyi bizottság támogatja. Miniszter úr?

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem