ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Igen. Az Országgyűlés ? Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés az előbbi módosítványt 233 szavazattal egyhangúlag elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Fokozott figyelmet kérek! A törvényjavaslat 41. § (1) bekezdésének a) és b) pontjai az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény módosítására irányulnak. A törvényjavaslat e részéhez nem nyújtottak be módosító indítványt, de az Alkotmány 63. §-a (3) bekezdésének értelmében az egyesülési jogról szóló törvény elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. A módosítás tehát minősített többséget igényel. Ezért most erről külön határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést tehát, hogy elfogadja-e kétharmados igennel a törvényjavaslat eredeti 43. §-a (1) bekezdésének a) és b) pontjait. Most kérem szavazatukat a kétharmadot igénylő kérdésben. (Szavazás.)
Az Országgyűlés 223 szavazattal, 5 ellenében, 3 tartózkodás mellett a szövegrészt elfogadta.
Hasonlóképpen kétharmados szavazás következik. A 75. pontban Böröcz István a 41. § (1) bekezdésének új pontjában az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény 4. §-a (1) bekezdésének módosítását javasolja. Eszerint a társadalmi szervezet a nyilvántartásba vétellel jön létre. Az előbbiek értelmében kétharmados igen szavazat szükséges elfogadásához. Az alkotmányügyi bizottság támogatja. Miniszter úr?

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem