BALSAI ISTVÁN, DR. igazságügy-miniszter:

Teljes szövegű keresés

BALSAI ISTVÁN, DR. igazságügy-miniszter:
BALSAI ISTVÁN, DR. igazságügy-miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A kérdés, amely vitát sem igényelt, az, hogy az 1970-ben megszüntetett Zirci Járásbíróság visszaállítása Zirci Városi Bíróság elnevezéssel megtörténjen-e vagy sem.
A feltételek adottak, Zirc jelentősége nem csökkent akkor, amikor 1970-ben járási székhely voltától megfosztatott, ugyanakkor a bírósági illetékességi terület teljes egészében szétosztásra került részben a pápai, nagyrészt pedig a veszprémi bíróság illetékességi területeként.
A térség, közelebből a Bakony térségének 25 települését érinti a bíróság létesítése. Természetesen ezek az ismert okoknál fogva kis lélekszámú települések, mégis a bírósági feladatok ellátása szempontjából múlhatatlanul szükséges a bíróság visszaállítása.
A megyei bíróság vizsgálatai alapján a bíróság ügyekkel való ellátása megfelelő, a személyi feltételek és a tárgyi feltételek kitűnően biztosítottak, ezért kérem, hogy szíveskedjenek döntésükkel a nagy múltú zirci városi lét egyik fontos elemét, a bíróság helyreállítását támogatni, és ezzel visszaállítani a zirci városi bíróság működését.
A közelebbi napokban a város a maga módján, ennek a döntésnek mintegy megelőlegezéseként, igen nagy örömmel várja az önök döntését a bíróság létesítéséről. Köszönöm figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem