ELNÖK (SZABAD GYÖRGY)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (SZABAD GYÖRGY)
ELNÖK (SZABAD GYÖRGY): Tisztelt Országgyűlés! Emlékeztetem önöket, hogy a mai ülésnap korábbi szakaszában bejelentést tettem, miszerint Göncz Árpád köztársasági elnök úr átiratot nyújtott be az 1956. évi októberi forradalom és szabadságharc során elkövetett egyes bűncselekményekkel kapcsolatos eljárásokról szóló, még ki nem hirdetett törvény alkotmányellenességének megszüntetése érdekében.
Az alkotmányellenesség megszüntetésére irányuló eljárásról az Országgyűlés 1991. június 10-én általános érvényű állásfoglalást fogadott el az alkotmányügyi és az ügyrendi bizottság javaslatára.
Eszerint a törvényjavaslat részletes vitájának szabályait kell ilyen esetben értelemszerűen alkalmazni.
Az Alkotmánybíróság határozata kihirdetését követően 57 képviselőtársunk kapcsolódó módosító javaslatot nyújtott be 13241-es számon.
A mai ülésünket megelőzően a házbizottság soron kívüli ülésén a frakciók között egyetértés alakult ki abban a kérdésben, hogy a tárgysorozatunk egészüljön ki az 1956. évi októberi forradalom és szabadságharc során elkövetett egyes bűncselekményekkel kapcsolatos eljárásról szóló, még ki nem hirdetett törvénnyel.
Ennek megfelelően az önöknek kiküldött napirendi javaslathoz képest 5. napirendi pontként javaslatot fogok tenni a részletes vita újramegnyitására.
Főtitkár úr fölhívta figyelmemet, hogy két képviselőtársunk szólni kíván.
Megkérdezem, hogy ezek a mostani tárgysorozatunkat érintő ügyek-e. (Szabó Lukács és Király Zoltán: Igen.)
Igen. Kérem szépen, elsőként Szabó Lukács a Magyar Igazság és Élet Pártja részéről.
Ügyrendi kérdésben felszólaló: Szabó Lukács (MIÉP)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem