ELNÖK (SZABAD GYÖRGY)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (SZABAD GYÖRGY)
ELNÖK (SZABAD GYÖRGY): Világosan ismertettem, hogy az illető bizottság állásfoglalást juttatott el hozzám. Képviselő úr napirendre veendő javaslatnak tekintette.
Kérdezem az Országgyűlést — és most határozathozatal következik —, kívánja-e a szóban forgó bizottsági javaslatot napirendi javaslatként megtárgyalásra bocsátani. Most kérem állásfoglalásukat. (Szavazás.)
Az Országgyűlés 94 igen, 101 nem szavazatot adott, 47-en tartózkodtak. A javaslat nem kapta meg a szükséges többséget.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy Göncz Árpád köztársasági elnök úr az Alkotmány 26. §-ának (5) bekezdése alapján az 1956. évi októberi forradalom és szabadságharc során elkövetett egyes bűncselekményekkel kapcsolatos eljárásról szóló, még ki nem hirdetett törvényt az Országgyűlésnek visszaküldte. Az alkotmányellenesség megszüntetésére irányuló további intézkedésekről a ma kezdődő ülés tárgysorozatának elfogadásával összefüggésben előterjesztést fogok tenni.
Döntés törvényjavaslat sürgős tárgyalásáról

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem