ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Mindenekelőtt két ügyrendi javaslatára szeretnék reflektálni képviselő úrnak. Az első nem minősülhet ügyrendi javaslatnak, mert az Országgyűlésnek nincs módja rendelkezni a tekintetben, hogy a televízió mit közvetít. Legyen szabad felhívni a figyelmet, ezt a házbizottság jegyzőkönyvei tartalmazzák, hogy a házbizottság elnöke, személy szerint én, a házbizottság túlnyomó többségének egyetértésével arra törekszik, hogy az adott törvényjavaslat vitája a televízió által biztosított időkeretben zajoljék. De azt, hogy a televízió ezt általában biztosítsa és általában kiterjessze a bizottságiakra, erre nincs módja.
A másodikat illetően: azt is ügyrendi javaslatként terjesztette elő a képviselő úr, miszerint saját személyének átvilágítása történjék a televízió nyilvánossága, ilyen és olyan feltételek mellett.
Ez a kérdés nincs napirenden, képviselő úr. Napirenden az Országgyűlés tagjainak általában történő átvilágítása, nem pedig külön, egy személynek az átvilágítása van.
Amennyiben képviselő úr erre vonatkozóan külön kívánsággal él, mindenekelőtt ezt a javaslatát napirendi javaslatként kell előterjeszteni, a Háznak ezzel kapcsolatban állást kell foglalnia. (Dr. Torgyán József szólásra jelentkezik.)
Viszonválasszal… (Dr. Torgyán József: Igen.) Nem vitát folytatok, én reflektálok az ön ügyrendi javaslataira, vagy amit annak nevezett.
Horváth Balázs képviselő úr kétperces időkeretben személyes érintettség folytán reflektálni kíván.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem