PÁL LÁSZLÓ (MSZP)

Teljes szövegű keresés

PÁL LÁSZLÓ (MSZP)
PÁL LÁSZLÓ (MSZP) Nincs, akkor köszönöm szépen, Elnök Úr, megtenném az ügyrendi javaslatomat.
A helyzet az, hogy az 1993. évi Vagyonpolitikai Irányelvek tárgyalásának egy lényegesen korábbi szakaszában, még a nyár folyamán benyújtottam egy módosító javaslatot az irányelvtervezethez, amely arról szólt, hogy 1993-ra és 1994-re egy közös irányelvet fogadjon el a Parlament. Ez különösen aktuálissá vált ma, hiszen november 22-ét írunk. Én azt hiszem, hogy önmagunk előtt sem állhatunk meg teljesen egyenesen, ha november 22-én legitimálunk egy olyan tevékenységet, amely idáig folyt, parlamenti határozattal, és a hátra lévő harminc-egynéhány, közel negyven napra hozzunk '93-as Irányelveket.
Abban az esetben, ha a vitát ebben a stádiumában elnök úr lezárná, így, ahogy vagyunk, az azt jelentené, hogy a '93-as és a '94-es Irányelvek külön-külön kerülnek a továbbiakban részletes vitára, esetleg módosítással talán elfogadásra. Azt hiszem, a Parlament helyesebben járna el akkor, ha állást foglalna abban a kérdésben, hogy ma két irányelvet akar a két esztendőre elfogadni vagy egyet.
Én tehát azt az ügyrendi javaslatot szeretném kérni elnök úrtól, hogy szavaztassa meg a Házzal — amikor a Ház erre alkalmas —, hogy milyen úton haladjunk tovább az irányelvek tárgyában. Egy dokumentumot a '93-as év hátra lévő időszakára és '94-re kíván-e elfogadni a Ház, avagy két dokumentumot, külön 1993-ra és külön 1994-re.
Kérem, ezt az ügyrendi javaslatomat elnök úr szavaztassa meg az általános vita lezárása előtt. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem