MÓZS JÓZSEF (KDNP)

Teljes szövegű keresés

MÓZS JÓZSEF (KDNP)
MÓZS JÓZSEF (KDNP) Köszönöm, Elnök Úr. Nagyon röviden. A közelmúltban kérdést tettem fel a ipari és kereskedelmi miniszternek, Latorcai János miniszter úrnak a Velencei-tavi Intéző Bizottság jövőjét illetően. A dolog előzménye, hogy a szervezet korábbi formájában idejétmúlttá vált, és a tó idegenforgalmi és egyéb húsbavágó ügyeinek legitim koordinációja hiányzik. Egy helyi csoport a tókörnyéki önkormányzatoknak ígéretet tett, hogy balatoni mintára november elejére tető alá hozza a Velencei-tavi Intéző Tanácsot kormányjóváhagyással, az önök — tehát a négy minisztérium — előterjesztésében.
(14.50)
Latorcai miniszter úr a válaszában kifejtette, hogy az IKM ezt a koncepciót nem támogatja, helyette az IKM álláspontját a demokratikusan megújítandó Velencei-tavi Intéző Bizottságról ismertette. Nyilvánvaló az ellentmondás az ígéret és a tények között.
Ezért kérdezem ezek után, hogy önök támogatják-e a Velencei-tavi Regionális Tanács koncepcióját a pillanatnyilag illetékes Ipari és Kereskedelemi Minisztérium véleményével szemben; avagy önök sem támogatják, és elfogadják az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium koncepcióját.
A dolog azért fontos, mert a jelenlegi exlex állapot tarthatatlan már. A helyi közösségeknek érdekében áll inkább egy megvalósítható reális jogutód létrehozása, mintsem valamilyen jól hangzó, de bizonytalan időre elnyúló jogutódban való reménykedés. A tó ügyeiben — amelyek sürgetőek — a további halogatás nem nagyon megengedhető, és félő az, hogy a költségvetési vita, a választások közelsége, egyáltalán az év vége, a majdani szünet maga alá temeti ezt a számunkra fontos kérdést; számunkra, akik valamilyen módon érintve vagyunk a tó ügyeinek képviseletében. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem