BÉKI GABRIELLA (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

BÉKI GABRIELLA (SZDSZ)
BÉKI GABRIELLA (SZDSZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Államtitkár Úr! A közelmúltban a Parlament oktatási bizottsága és a sajtó is több ízben foglalkozott ezzel a kérdéssel. Mint ismeretes, az 1993. évi költségvetés 164 millió forintot tartalmaz a pedagógusszakma megújítása projektre. A pedagógusszakma megújítása tevékenységét a nyár folyamán szakértői bizottságok is elismeréssel értékelték. A projekt irodája október 6-ára készített egy részletes beszámolót az eddigi tevékenységéről, és egy imponáló kiállítást rögtönzött az oktatási bizottság számára azokból a kiadványokból, amelyeknek a megszületését pályázati úton eddig támogatta.
(15.30)
Úgy vélem, igen hasznos innovációs tevékenységet segít az iroda. Érthetetlen számomra, miért csak papíron létezik az a forrás, amit erre a célra a tisztelt Ház a költségvetésben jóváhagyott.
Ebből a 164 millióból szeptember elejéig nem került átutalásra ugyanis egy forint sem. '93. szeptember 9-én utalt át a minisztérium 50 millió forintot, az éves keretnek alig 30%-át. Az iroda ilyen körülmények között filléres fizetési problémákkal küszködik, maholnap fizetés nélküli szabadságra kell küldenie a dolgozóit. Kérdéseim a következők:
1. Miképp fordulhatott elő, hogy a minisztérium a PSZM-nek jóváhagyott összegből szeptemberig egy forintot sem utalt át?
2. Az iroda munkájának pozitív megítélése ellenére miért tartja vissza a minisztérium továbbra is az össeg 70%-át?
3. Mi a magyarázata annak, hogy ez a jól működő projekt a jövő évi költségvetésben csupán 82 millió forinttal, azaz az idei összeg felével szerepel a tervezetben? (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem