SZIGETHY ISTVÁN, DR. (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

SZIGETHY ISTVÁN, DR. (SZDSZ)
SZIGETHY ISTVÁN, DR. (SZDSZ) Nagyon röviden. Természetesen én sem akarok itt most fölsorolni konkrét tényeket, erre nincs idő, meg minek is most. Csak azt szeretném az egészben jelezni, én a példákat csak azért mondtam, hogy ezeket az észrevételeket, tehát az Alkotmány 70/A., illetőleg 70/I. szakaszának a rendelkezéseit részben a jövedelemadó-fizetési kötelezettséggel kapcsolatosan, részben pedig a negatív diszkrimináció tilalmával kapcsolatosan feltétlenül szívlelje meg a kormánytöbbség. Mert csak azt ecseteltem, hogy egy adótörvénynek az év közbeni megváltoztatása általában nem szerencsés, hiszen egy adózásnál be kell állni egy havonkénti adóelőleg-fizetésre, és még sorolhatnám a különböző következményeket, ha ez év közben megváltozik, az senkinek sem jó.
Nem lenne túlzottan szerencsés az, hogyha itt olyan változtatás történne egy esetleges alkotmánybírósági döntés miatt, amely elkerülhető. Én csak fölvetettem ezt a szempontot, hogy a már Békesi László által is említett alkotmányossági kérdéseket célszerű lenne jobban megvizsgálni, és nem egy egyszerű bizottsági szavazással elintézni, hogy többen vagyunk, és akkor biztos igazunk van. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem