SZIGETHY ISTVÁN, DR. (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

SZIGETHY ISTVÁN, DR. (SZDSZ)
SZIGETHY ISTVÁN, DR. (SZDSZ) Tisztelt Elnök Úr! Tegnap meghallgattam és megismertem különösen Fekete Gyulának és Gaál Gyulának a felszólalását és a sajtóban megjelent közleményeket. Meg szeretném kérdezni Becker Pál államtitkár urat, hogy a sajtóban megjelent tájékoztatás mennyiben reális, mennyiben várhatjuk, hogy a Kormány — feltehetőleg megint valamelyik képviselő útján — még elő fog terjeszteni olyan újabb változatot, például a forrásadó tekintetében, amely új helyzetet teremt a vitában.
Szeretném jelezni, hogy ezt nyilvánvalóan az államháztartási törvény értelmében az eredeti előterjesztésben kellett volna a Kormánynak előterjesztenie, de pillanatnyilag úgy állunk, hogy itt vagyunk a részletes vitában, és nem tudjuk, hogy mi a Kormány álláspontja. A sajtóban más jelent meg, mint ami a múlt héten a bizottsági nyilatkozat volt, más az írásbeli anyag. Tehát eljárásjogilag egy teljesen lehetetlen helyzetbe kerültek. Én egyetértek azzal, hogy itt van valóban a jövő heti program, amely szerint a jövő héten már csak szavaznánk erről a törvényről, de egyelőre még a Kormány álláspontját sem ismerjük, aminek, mondjuk, az expozéban illett volna elhangzania. Tehát ebben a helyzetben én nem tudom, hogy mit tudunk csinálni. Ennek ellenére itt többen jelezték, hogy el szeretnék mondani a felszólalásukat. Tehát esetleg még lehetne ezt a mostanit folytatni időmegtakarítás céljából, de eljárásilag teljesen képtelen a helyzet, s nemcsak azért, ami a szociális bizottságban történt.
Szeretném, hogyha az államtitkár úr jelezné, hogy most valóban lesz-e a Kormány álláspontjában egy újabb változás, most már a vita legvégén.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem