KERTÉSZ ZOLTÁN, DR. a mezőgazdasági bizottság előadója:

Teljes szövegű keresés

KERTÉSZ ZOLTÁN, DR. a mezőgazdasági bizottság előadója:
KERTÉSZ ZOLTÁN, DR. a mezőgazdasági bizottság előadója: Köszönöm a szót, Elnök Úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A mezőgazdasági bizottság is csak az illetékességi területébe tartozó kérdésekkel foglalkozott.
Négy nagyobb csoportra osztottam azokat a kérdéseket, amelyekkel foglalkoztunk. Az első csoportba a jogtechnikai kérdések tartoztak, a második csoportba az adómentességek vagy adókedvezmények elérésére irányuló javaslatok, a harmadik csoportba a szövetkezeti üzletrészforgalom elősegítése, valamint a negyedik csoportba a személygépkocsi-használat értékcsökkenési leírási lehetőségei.
Szám szerint megemlítve néhány javaslatot, szeretném ismertetni, hogy az együttes jelentés 71. pontjában Nagy Tamás, Kis Zoltán, Juhász Pál, valamint jómagam által beadott javaslatban a minimáladó eltörlését kívántuk a mezőgazdasági kistermelés területén is — a bizottságunk ezt támogatta.
Keleti György képviselőtársunk az együttes jelentés 3. pontjában szereplő módosító indítványa bizottságunkban nem kapott ugyan támogatást, de ahhoz kapcsolódó módosító indítványt nyújtottunk be.
Az elvvel teljes mértékben egyetértünk, hogy a nyugdíjas bányászokhoz hasonlóan az erdészeti dolgozók, valamint a nyugdíjas erdészeti dolgozók természetbeni juttatása is legyen adómentes, de a mennyiség meghatározásánál a bizottságunk úgy tartotta fontosnak, hogy a köbméterben való mérés nem eléggé objektív, ehelyett a tonnában való mérés megjelölését tartottuk helyesnek, így a kapcsolódó indítványt támogatta a bizottságunk.
Egy másik fontos kérdéskörben, a 129. pontban, Remport Katalin képviselőtársnőnk azt javasolta, hogy az egyéni mezőgazdasági vállalkozók a kezdés évében, vagy ha elemi kárt szenvednek, szintén ne fizessenek minimáladót. Ezt is támogatta a bizottságunk.
A többivel kapcsolatos álláspontunk az összesítő jelentésben megtalálható. Köszönöm a szót, elnök úr.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem