SZABAD GYÖRGY, az Országgyűlés elnöke:

Teljes szövegű keresés

SZABAD GYÖRGY, az Országgyűlés elnöke:
SZABAD GYÖRGY, az Országgyűlés elnöke: Tisztelt Országgyűlés! Nagyon rövid nyilatkozatot szeretnék tenni. Szándékosan megvártam a szavazást, nehogy nyilatkozatom az interpellációra adott válasz elfogadását befolyásolja.
Legyen szabad nem az interpellálóhoz, hanem a Házhoz fordulva hivatkozni arra, hogy nemzetközi jogelv részletezésébe nem bocsátkozom — hogy az, aki egy rágalmat sokszorosítva terjeszt, noha nem köteles rá, osztozik magában a rágalomban.
Másodszor: az Országgyűlés érvényes Házszabályai az elnök kötelességévé teszik, hogy bejelentse a képviselők interpellációját, de nem teszik kötelezővé, hogy idézzék annak szövegét, vélt vagy valóságos címét. A bejelentési kötelezettségnek az értelem csorbulása nélkül, de a rágalmazó fordulat mellőzésével jogszerűen eleget tettem.
Harmadszor: amennyiben ilyen jellegű kötelességmulasztásban talál vétkesnek a Ház, mégpedig az állítás szerint hazugsággal súlyosbítva, kérem a Házat, hogy tőlem mint választott elnöktől, vonja meg a bizalmat. Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem