G. NAGYNÉ DR. MACZÓ ÁGNES (FKgP)

Teljes szövegű keresés

G. NAGYNÉ DR. MACZÓ ÁGNES (FKgP)
G. NAGYNÉ DR. MACZÓ ÁGNES (FKgP) …amikor az áldemokrácia teljesen lelepleződött, a miniszterelnök úr azt a kijelentést tette a méltán felháborodott közvélemény előtt, hogy több ilyen szerződésre más környező országokkal nem kerül sor. A társadalom teljesen jogosan háborgott, hisz demokrácia címén előzetesen elhallgattak előle megint mindent, kész helyzet elé állították, hogy saját belügyeibe se tudjon beavatkozni.
Sajnos, azóta folyamatosan jelentek meg a külügyi tárca részéről olyan nyilatkozatok, amelyekben újra a határok váltak a diplomáciai tárgyalások középpontjává, mintha kizárólag ettől függne a közép-európai népek, de különösen a magyarság emberhez méltatlan sorsának megoldása. Egyszer már elhitették s elrendezték a dolgokat azzal, hogy a proletár internacionalizmus megszüntet minden nemzeti kisebbséget. Teljesen érthetetlen és téves az olyan külügyi diplomácia, amely egyrészt a határok nélküli Európáról beszél, ugyanakkor a határok válnak mégis a kisebbségi jogok garantálásának zálogává.
A magyarság békés szándéka evidencia. Ezt senki sem vonhatja kétségbe. A történelem bebizonyította, hogy a magyar kérdés nem vagonkérdés, nem határkérdés, hanem evangéliumi kérdés. Ami az igazság őrzését, képviseletét és emberi tartást jelent. Sajnos, az ukrán alapszerződés megkötésénél mindkettő hiányzott.
Kérem az államtitkár urat, hogy a Parlamentnek felelős Kormány elképzeléseit a készülendő szerződésekkel kapcsolatban fejtse ki, és tájékoztassa megbízóját, a magyar társadalmat, melyek azok az alternatívák, amelyek a miniszterelnök úr ígérete szerint eltérnek az ukrán—magyar alapszerződéstől. Köszönöm. (Dénes János tapsol.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem