KUNCZE GÁBOR (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

KUNCZE GÁBOR (SZDSZ)
KUNCZE GÁBOR (SZDSZ) Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A végszavazás lebonyolítása előtt frakciónk időt kér, hogy az álláspontját kialakíthassa. Indoklásul azt tudom elmondani, hogy mi egyrészt benyújtottuk azokat a módosító indítványokat a törvénymódosító javaslathoz, amelyekben szükségesnek tartottuk azt, hogy a kérdéskört törvényben szabályozzuk.
Másrészt viszont időközben egyeztettünk az Igazságügyi Minisztériummal, és az volt a megegyezés, hogy miután az Igazságügyi Minisztérium a bizottsági üléseken soha egyértelmű álláspontot nem adott a tekintetben, hogy hogy kívánja a kérdést a későbbiek során szabályozni, enged-e egy ilyen fontos kérdésben a Parlamentnek további beleszólási lehetőséget, avagy kormánykompetenciában kívánja a kérdést megoldani; abban az esetben, ha most a miniszteri zárszóban elhangzik az, hogy törvényben kívánja szabályozni az igazságügy-miniszter úr, akkor frakciónk támogatni tudja a javaslatot. Ez volt a megegyezésünk.
Meglepetésünkre a miniszter úr ennek éppen az ellenkezőjét mondta el a zárszavában, emiatt frakciónknak szüksége van arra, hogy újra kialakítsa az álláspontját a kérdésben. Ezért kérjük, tegye lehetővé az elnök úr, hogy frakcióülést tarthassunk.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem