KÖVÉR LÁSZLÓ, DR. a FIDESZ frakcióvezetője:

Teljes szövegű keresés

KÖVÉR LÁSZLÓ, DR. a FIDESZ frakcióvezetője:
KÖVÉR LÁSZLÓ, DR. a FIDESZ frakcióvezetője: Köszönöm. Ugyanakkor tisztában vagyunk azzal - és ezt eddig a vitában sem és ma sem kérdőjelezte meg senki -, hogy ez a törvényjavaslat egy alkotmányellenes helyzet kiküszöbölését célozza.
Tehát magyarán szólva mi - különösen ellenzéki képviselők - abba a kutyaszorítóba kerültünk elsősorban az igazságügy-miniszter úr jóvoltából, hogy vagy egy alkotmányellenes helyzet fenntartását támogatjuk szavazatunkkal, vagy pedig belemegyünk egy olyan megalázó helyzetbe, amelyben ezt a kényszerhelyzetet tudomásul véve egy korábbi megállapodás részeseként, e megállapodást figyelmen kívül hagyva és ezt is figyelmen kívül hagyva kénytelenek vagyunk támogatni ezt az előterjesztést.
A FIDESZ is megvitatta ezt a helyzetet, és miután a FIDESZ '90 óta egy olyan parlamenti politikát folytatott, vagy legalábbis kívánt folytatni, amelynek kitüntetett szempontja az alkotmányosság minden körülmények között való érvényesítése volt, ezért a magunk részéről ezt figyelembe véve és csakis ezen okból támogatjuk ezt a törvényjavaslatot.
Azért tartottam szükségesnek felszólalni, mert szerettem volna elkerülni azt a helyzetet, hogy bárki e ház falain belül vagy e ház falain kívül támogató szavazatunkat a legcsekélyebb mértékben is Balsai igazságügy-miniszter úr iránti bizalom kifejeződésének tekinthesse. Köszönöm. (Taps, derültség.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem