LAKOS LÁSZLÓ, DR. (MSZP)

Teljes szövegű keresés

LAKOS LÁSZLÓ, DR. (MSZP)
LAKOS LÁSZLÓ, DR. (MSZP) Köszönöm a szót, Elnök Úr. Tisztelt Országgyűlés! Én meg vagyok döbbenve azon, hogy nem kívánjuk végrehajtani az általunk hozott törvényt, és akkor itt jogról meg tulajdonról meg egyébről szónokolunk. Én eddig azt tapasztaltam a szövetkezeti közös tulajdonnal való gazdálkodással kapcsolatban, hogy ez még talán rosszabb besorolást kapott itt a Parlamentben, mint az állami vagyon, a magántulajdonról ne is beszéljünk. Hogy ki miért tette és mikor tette és mit tett ezzel kapcsolatban, azt hiszem, ezt részletesen nem kell kifejtenem, mert az itt ülők pontosan tudják.
A szövetkezeti vagyon egy gyanús vagyon, ezzel a Parlament szabadon, a saját törvényeit is megszegve gazdálkodhat.
Szabó képviselőtársam rövid hozzászólásával kapcsolatban szeretném elmondani, hogy ebben a témában sorozatosan ilyen csúsztatásoknak vagyunk kitéve. Nem kívánom azt mondani, merthogy hazugság, mert fontos az, amit Juhász Pál mondott, hogy egy részigazságot mondott el. A jog talaján állva elmondja azt, hogy márpedig ami az övé, azzal rendelkezik. Kérem, ez az egész Ház mind a magyar embereké, vagy a Magyar Köztársaságban élő embereké, mégiscsak megkötött formában rendelkeznek vele. (Szabó János: Ez a csúsztatás!)
Mi a szövetkezeti tulajdon? A társas gazdálkodás formája miatt egy olyan közös tulajdon, ami nemcsak a szövetkezetekben, nemcsak a kolhoz-típusban, hanem a … (Zaj. – Közbeszólás: Ülj már le!)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem