ELNÖK (Dornbach Alajos)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): S az Országgyűlés? Szavazzanak! (Megtörténik.)
Az Országgyűlés 89 igen szavazattal, 145 ellenszavazattal, 2 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
Remélem, nem okozott zavart, hogy én 27. pontra hivatkoztam, holott 37. pontról van szó, de gondolom, emiatt nem kérik a határozat megismétlését. (Közbeszólások: Nem.)
A jelentés 38-tól 40-ig terjedő pontjai egymás mellett is elfogadható javaslatokat tartalmaznak a 8. § (3) bekezdésének módosítására és kiegészítésére.
A 38. pontban lévő javaslat összetartozó a 116. pontban lévő indítvánnyal, ezért ezeket együttesen teszem fel szavazásra.
A 40. pontban lévő javaslat nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását. Felhívom figyelmüket, hogy a jelentés 39. pontjában Józsa Fábián javaslatának felvezető szövegrésze hiányzik, de a módosító javaslat számából és tartalmából, valamint a kiegészítő jelentés helyesbítéséből beazonosítható.
Zsebők Lajos javaslata szerint a sérülékeny ivóvízbázisok, továbbá szennyvíztisztításra és csatornázásra benyújtott pályázatok kapjanak elsőbbséget.
Józsa Fábián javaslata szerint az éves támogatási keret felosztása a rangsorolt és még kielégíthető utolsó célnál a jogosulttá váló önkormányzatok állandó népességszám szerinti növekvő sorrendjében történjenek.
A 40. pontban Pelcsinszki Boleszláv és Futaki Géza szerint az elmaradott, munkanélküliséggel sújtott térségek élvezzenek elsőbbséget.
Először Zsebők Lajos javaslatáról szavazunk a 38. és 116. pontok szerint. A környezetvédelmi bizottság támogatja, a többi nem. Államtitkár úr?

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem