ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Köszönöm, Elnök Úr. Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal következik. A benyújtott módosító javaslatokról együttes jelentés készült 8656-os számon. Ennek alapján haladunk majd.
Felhívom képviselőtársaim figyelmét arra, hogy az Alkotmány 61. § (4) bekezdése alapján a törvényjavaslat egészének és az egyes módosító javaslatoknak az elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. Ezt a továbbiakban nem ismertetem az egyes szavazásoknál.
Tisztelt Országgyűlés! A törvényjavaslat A- és B-változatot tartalmaz, így először e két változat közül határoz az Országgyűlés, majd az elfogadott javaslatot alapul véve döntünk az egyes módosító javaslatokról.
Arra figyelemmel, hogy ez szavazástechnikai döntés, értelemszerűen erre nem érvényesülhet az előbb említett minősített többségre vonatkozó alkotmányi rendelkezés. Tehát e döntésnél az egyszerű többség szabályait fogom, fogjuk alkalmazni az eredmény megállapításakor.
Először tehát arról döntünk, hogy elfogadja-e az Országgyűlés az A-változatot a további szavazás alapjául? Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 120 igen szavazattal, 160 ellenszavazattal, 14 tartózkodás mellett a törvényjavaslat A-változatát nem fogadta el.
Tehát még nem az A-változatot, hanem hogy ezt tekintsük-e a szavazás alapjának.
Most arról kell dönteni, hogy elfogadja-e az Országgyűlés a B-változatot a további szavazás alapjául. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 124 igen szavazattal, 163 ellenszavazattal, 12 tartózkodás mellett a B-változatot nem fogadta el a szavazás alapjául.
Tisztelt Országgyűlés! Ezek után megkérdezem az előterjesztőt, elnök urat, illetve a hatáskörrel rendelkező bizottságok elnökeit, a kulturális, az alkotmányügyi bizottság elnökeit, indokolt-e a szavazás további folytatása? (Közbeszólás: Nincs végszavazás.) Vagy ejtsük meg a végszavazást? Tudniillik arról van szó, hogy az Országgyűlés egyik változatot sem akarja további szavazási alapul elfogadni. Kérem, nyilatkozzék az alkotmányügyi bizottság és a kulturális bizottság elnöke. Tessék, dr. Salamon László.
Felszólaló: Dr. Salamon László, az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság elnöke

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem