TARDOS MÁRTON (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

TARDOS MÁRTON (SZDSZ)
TARDOS MÁRTON (SZDSZ) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Sajnálatos módon be kell jelentenem, hogy a Szabad Demokraták Szövetségének képviselői kénytelenek voltak kérni több – nem nagyon sok, de mégis több – olyan javaslatukról való szavazást, amely a bizottságban nem kapta meg az egyharmados szavazati arányt. Egy olyan törvényhez kapcsolatosan kérjük tíz kérdésben a különleges figyelmet, amellyel alapjában véve egyetértünk, de mégse tudjuk megszavazni, ha javaslatainkat ezekben az ügyekben nem fogadják el.
A munka törvénykönyve a munka világát lényegesen jobban szabályozza, mint minden eddigi érvényes munkatörvénykönyv Magyarországon, és különösen a Rákosi- és Kádár-időkben elfogadottak. Bizonyos szabályozási megoldások mégis a szakszervezeti és a munkáltatói hatalmi viszonyokat konzerválják. (Zaj.) Az üzemi tanács, a reprezentativitási küszöb, a kollektív szerződés kérdésében és a szakszervezetek kérdésében kérjük, hogy az egyharmadot nem kapott, el nem fogadott javaslatainkat külön szavazzák meg.
Köszönöm a figyelmüket.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem