KÓSA LAJOS (FIDESZ)

Teljes szövegű keresés

KÓSA LAJOS (FIDESZ)
KÓSA LAJOS (FIDESZ) Alelnök úr, befejezem, tulajdonképpen a fejtegetéseim végére értem. Azt gondolom, hogy ez a magatartás, amit a Kormány a vagyonpolitikai irányelvek ügyében folytatott, megengedhetetlen, és a Parlamentnek az ilyen eljárásokat nem lenne szabad megengedni.
A Kormánynak azt kellene beterjeszteni, hogy a megfelelő törvényi helyeken az őrá vonatkozó kötelezettség alól az Országgyűlés mentse fel, és az első vagy a második határidő hosszabbítása után ezt kellett volna tenni. Ez a magatartás megengedhetetlen, főleg akkor – és ez a politikai része az ügynek –, hogyha közben pont a kormánykoalíció soraiból rendkívül sokan, számos alkalommal ostorozták azt az egész történetet, ami a privatizáció körül folyik.
Ezzel végére értem a beszédemnek. Köszönöm. De azt szeretném az elnök úrnak megjegyezni, egyrészt, mikor jeleztem az elnök úrnak, hogy még lesznek felszólalók, nemcsak én jeleztem a hozzászólásomat, azt azért tettem, mert szerettem volna az elnök úr figyelmét felhívni, hogy már tegnap leadtam a hozzászólásomat – ezt, gondolom, az elnök úrnak is elmondták –, és én arra tettem javaslatot, hogy az egész vitát ne kezdjük el akkor, amikor már az ebédszünetben járunk. Mert amikor Szabó Tamás miniszter úr megkapta a hozzászólás jogát, már egy óra elmúlt, az elnök úrnak mérlegelni kellett volna ezt a lehetőséget, mikor én ezt előre jeleztem. Nem megzavarni kívántam az elnök úr tevékenységét. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem