NAGY ANDRÁS (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

NAGY ANDRÁS (SZDSZ)
NAGY ANDRÁS (SZDSZ) Köszönöm, Elnök Úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Urak! Többéves huzavona után a Pestvidéki Gépgyár helyzete megnyugtatóan rendeződni látszott akkor, amikor az azt megvenni szándékozó Eldorádó Alapítvánnyal kötött szerződést az arra illetékesek javaslatára a PTK 300. §-ára hivatkozva felmondták, és egyben megállapították annak szükségességét, hogy minél rövidebb időn belül új pályázatot kell kiírni.
Ezen esemény óta immáron több mint egy hónap is eltelt, és semmi konkrét lépés nem történt az ügyben. Az a tény, hogy a folyamatos helyzeti bizonytalanság akadályozza a gyár hatékony működését, nem segíti elő a honvédség érdekeit; szinte eltörpül amellett, hogy az idén eddig elbocsátott körülbelül 300 munkás mellé – úgy néz ki – lassan többszáz új, elbocsátásra váró munkás sorakozik fel.
Tisztelt Miniszter Urak! Mindössze egyetlen kérdésem van önökhöz. Ennyi idő eltelte után végre kívánnak-e valami konkrét és előrevivő lépést tenni annak érdekében, hogy a hányatott sorsú Pestvidéki Gépgyár helyzete megnyugtató módon, hosszú távra rendeződjön? Tisztelettel várom válaszukat, és Kuncze Gábor társam fog majd válaszolni. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem