ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! Köszöntöm képviselőtársaimat, kedves vendégeinket, a rádióra és a képernyőre figyelő minden honfitársunkat.
Tavaszi ülésszakunk 27. ülésnapját megnyitom.
Bejelentem, hogy az ülés vezetésében Juhász Péter és Trombitás Zoltán jegyzők lesznek segítségemre.
A mai ülésről előzetesen 36 képviselőtársunk jelentette be távolmaradását. Amennyiben valamelyikük mégis meg tudott jelenni, kérem szíves jelzését gépe bekapcsolása végett. Senki sem jelentkezett.
Emlékeztetem képviselőtársaimat, hogy az igazolt képviselők száma jelenleg 384, a határozatképességhez így 193 képviselő jelenléte szükséges.
Most jelenlét-ellenőrzést tartunk. Kérem, nyomják meg az "igen" gombot. (Megtörténik.) Köszönöm. (A jelenlévők száma 197 – 51%.)
Bejelentem, hogy a jelentkező államtitkár úrral együtt 198 képviselő jelenlétét regisztrálta a gép. Közben már többen beérkeztek. Az ülés határozatképes.
Tisztelt Országgyűlés! Összhangban a bizottsági elnökök ma reggeli ülésén elhangzottakkal, a rendőrségről szóló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi, az önkormányzati és a nemzetbiztonsági bizottságnak.
A köztársasági elnök tiszteletdíjáról szóló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi bizottságnak.
A Magyar Köztársaság és a Francia Köztársaság közötti egyetértésről és barátságról szóló szerződés megerősítéséről intézkedő országgyűlési határozati javaslatot megtárgyalásra kiadom a külügyi bizottságnak.
A helyi önkormányzatok 1992. évi kiegészítő céltámogatásáról szóló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom az önkormányzati bizottságnak és a kulturális bizottságnak.
A bizottsági elnökök kérésére a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló korábban benyújtott törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom a nemzetbiztonsági és az önkormányzati bizottságoknak is.
Engedjék meg, hogy ismertessem mai ülésnapunk várható programját.
Sor kerül a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvényjavaslat végszavazására. Ezt követi a nemzeti gondozásról rendelkező törvényjavaslat általános vitájának megkezdése. Ezután az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvény módosításáról szóló javaslat részletes vitája következik. Majd a munkavállalói résztulajdonosi programmal foglalkozó törvényjavaslat általános vitájával folytatjuk munkánkat, annak lezárásáig. Ezután a három privatizációs törvény együttes általános vitájára, illetve annak lezárására kerül sor. 14 és 16 óra között interpellációk és kérdések előterjesztésére lesz alkalom. Ezután, tehát a szünetet közvetlenül követően a Magyarország és Brazília, valamint Magyarország és Korea között korábban létrejött egyezmények kihirdetéséről szóló országgyűlési határozati javaslatok megtárgyalása következik. Majd az országgyűlési képviselők választásáról szóló 1989. évi XXXIV. törvény módosításáról rendelkező törvényjavaslat határozathozatalára kerül sor. Végül a kárpótlási jegyek életjáradékra váltását szabályozó törvényjavaslat határozathozatala következik.
Ha délelőtt valamelyik előterjesztés tárgyalására nem lenne elég idő, akkor a határozathozatalokat követően ezeknek megtárgyalásával zárjuk mai ülésünket.
Tisztelt Országgyűlés! Emlékeztetem képviselőtársaimat, hogy a tegnapi ülésnapunk végén ügyrendi javaslat hangzott el az életüktől és szabadságuktól politikai okból jogtalanul megfosztottak kárpótlásáról szóló törvényjavaslat részletes vitájával kapcsolatban. Szeretném jelezni, hogy erre a kérdésre a délután folyamán kívánunk visszatérni a részletes vita lezárásának szándékával.
(10.10)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem