PAP JÁNOS, DR. (FIDESZ)

Teljes szövegű keresés

PAP JÁNOS, DR. (FIDESZ)
PAP JÁNOS, DR. (FIDESZ) Elnök úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter úr! Tud ön arról, hogy az elmúlt néhány évtizedben magyar és csehszlovák munkaerő-kooperáció keretében többen dolgoztak Csehszlovákiában?
A foglalkoztatási törvény megalkotása során erre sajnálatos módon mi nem gondoltunk, így ők elesnek a munkanélküli-járadéktól.
Igaz, mi joggal gondoltunk arra, hogy munkanélküli és munkanélküli között ilyen esetben nincs különbség. Az önkormányzatok - eseti támogatást kivéve - nem képesek a rászorultakat segíteni.
Egyébként olyan dolgozókat is érint a munkanélküli-járadéktól való elutasítás, akik 20 éve dolgoztak mostoha körülmények között az említett országban. Nagyon méltánytalannak tartjuk, hogy ők nem jogosultak a munkanélküli-járadékra.
Miniszter úr, helyesnek tartja ön ezt a megoldást? Ha nem, mit kíván tenni annak érdekében, hogy ezek az emberek is részesüljenek a járadékban?
Azt pedig, miniszter úr, nagyon tanulságosnak tartom, ahogy az elutasító határozatot indokolták, mely a következőképpen szól: "Nem rendelkezik 360 nap munkaviszonnyal."
Kérdezem én, miniszter úr, mi volt az, amit külföldön dolgoztak, minek minősül az, többeknél a 15-20 év?
Ez a munkaviszony, megjegyzem, olyan csereformában történt, amikor a cseh és szlovák lakosok annyit dolgozhattak Magyarországon, mint a magyar dolgozók a másik oldalon.
Tisztelt Miniszter úr! Elfogadhatónak tartja-e azt a diszkriminációt, hogy államközi szerződésben külföldön dolgozó magyar állampolgárok ne részesüljenek munkanélküli ellátásból, miközben minden feltételnek megfelelnek?
(15.50)
Kíván-e intézkedni ön a helyzet méltányos és igazságos rendezése érdekében?
Várjuk válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem