KUPA MIHÁLY, DR. pénzügyminiszter:

Teljes szövegű keresés

KUPA MIHÁLY, DR. pénzügyminiszter:
KUPA MIHÁLY, DR. pénzügyminiszter: Köszönöm, Elnök úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő úr! Én tudom, hogy ez egy élet munkája, de úgy látszik, hogy azok, akik ezt a technológiát alkalmazták, nem voltak ezzel tisztában. Szeretném elmondani, hogy a bázis Dél-Dunántúli Építőipari Vállalat felszámolása 91 márciusában kezdődött meg, így annak során nem a jelenleg hatályos 91. évi XLIX. törvény, hanem az 1986. évi 11. számú törvényerejű rendelet rendelkezéseit kell alkalmazni, amelyek a szavatossági jogról elegánsan megfeledkeznek.
A vállalat felszámolását a Reorg Rt. végzi. A felszámolási eljárás során az IMS technológia alkalmazása miatti szavatossági igények tisztázása folyamatban van, a jelenlegi szakértői ismeretek szerint ez mintegy 4 és fél milliárd forint. 4 és fél milliárd forint - ez "életfogytiglan" egyébként egy jobb helyen a vállalati vezetőknek - szavatossági igény áll fenn. A probléma bonyolult. Ez a nagyságrend szükségessé teszi, hogy az ipari miniszter úrral együtt közösen válaszoljunk írásban 30 napon belül.
Természetesen ezt a szavatosságot le kell rendeznünk, akár így, akár úgy. De én a büntetőeljárásokat is szeretném hozzá mindjárt elindíttatni. Kérem a türelmét a tisztelt Háznak. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem