ELNÖK (Dornbach Alajos)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): S az Országgyűlés? Szavazzanak! (Megtörténik.) Az Országgyűlés 80 "igen", 123 "nem" szavazattal 13 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
Kérdezem, elfogadja-e a törvényjavaslat eredeti 9. c) és f) pontját? Szavazzanak! (Megtörténik.) Az Országgyűlés 134 "igen", 62 ellenszavazat és 16 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta.
A 76.-tól 80.-ig terjedő pontok eltérő megoldásokat tartalmaznak a törvényjavaslat 10. -ának módosítására.
A 79. és 80. pontokban lévő javaslatok az előzőek mellett is elfogadhatóak.
A 80. pont tartalmilag összetartozó a 89. pontban lévő javaslatta. A 89. pontban lévő javaslathoz tartalmában kapcsolódik a 81. pontban megfogalmazódott indítvány, ezért ezekről együttesen kell határozni.
A 76. pont, valamint a 79. és 81. pontok összetartozóan nem kapták meg a bizottságok szükséges támogatását.
Tehát a 76. pontról nem kell határoznunk.
A 79. pontban Raj Tamás úr a polgári törvénykönyv szabályait tartja irányadónak, a 78. pont szerint Szigethy István úr a büntetőeljárásról szóló törvény szerinti kártalanítást javasolja, a 79. és 81.-ről nem kell határoznunk. A 80. és 89. pontokban Zétényi Zsolt és Varga János urak a rendelkezést a bérlakás végleges elvételével okozott sérelmekre is ki kívánják terjeszteni, és meghatározzák a kártalanítás mértékét.
Felhívom figyelmüket, hogy ez utóbbi javaslat elfogadása kizárja a 85.-től a 88.-ig terjedő, és a 90. pontban lévő javasltok elfogadását.
Először Zétényi Zsolt és Varga János urak javaslatáról határozunk a 80. és 89. pontok szerint. Az alkotmányügyi és az emberi jogi bizottság támogatja, a költségvetési bizottság nem támogatja. Miniszter úr?

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem