JAKAB FERENC (MDF)

Teljes szövegű keresés

JAKAB FERENC (MDF)
JAKAB FERENC (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Gergátz Elemér miniszter úr kiegészítő válaszában – melyet írásban is megküldött részemre is és a bizottságnak is – fontos momentumokat fektetett le. Többek között összesítésre került a mezőgazdasági nagyüzemek 1991. évi összesített értékelése, amely negatív, a veszteség szaldójában több mint 20 milliárd forint. Az összes veszteség eléri a 30 milliárd forintot, a nyereség mintegy 10 milliárd forint. A nagyüzemek 60%-a veszteséggel zárta az évet, több mint 800 nagyüzemünk negatív eredményt ért el.
Az élelmiszeripari vállalatok összesített eredménye a nagyüzemekkel szemben pozitívnak mondható, a szerény nyereség 1,1 milliárd forint. Jelentős veszteséggel zárta az évet ezen belül néhány alapvető élelmiszergyártó szakágazat, közte a húsipar, a baromfiipar, a konzervipar és a cukoripar.
Tulajdonképpen a mi interpellációnk is ehhez a kérdéskörhöz kapcsolódott. El kell, hogy mondjam, az interpellációnk óta eltelt közel három hónap alatt elsősorban a konzervipari vállalatok – amelyek közül nem egy a csődhelyzettel küszködik, vagy időközben már azt esetleg bejelentette – a fennálló tartozása egy részét rendezte, más részére átütemezésre vonatkozó tárgyalásokat kezdeményezett; ezért én a miniszter úr válaszát elfogadom. (Taps a jobb oldalon.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem