SCHAMSCHULA GYÖRGY, DR. munkaügyi minisztériumi államtitkár:

Teljes szövegű keresés

SCHAMSCHULA GYÖRGY, DR. munkaügyi minisztériumi államtitkár:
SCHAMSCHULA GYÖRGY, DR. munkaügyi minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nem vitatkozni akarok Horváth képviselő úrral, mert azt ki kéne neki érdemelni (Derültség és taps a jobb oldalon.) de hadd mutassak rá bizonyos fogalmi zavarokra, amiket itt a képviselő úr elkövetett beszédében, ahol oly előszeretettel hivatkozik az én vadászati tevékenységemre. Megmondom őszintén, nem tudom, mi köze van az egyiknek a másikhoz. Én büszke voltam eddig is arra, hogy vadász lehettem, és a jövőben is ezt a sportot fogom gyakorolni, míg az egészségem és egyéb körülmények ezt engedik. Ez az első.
A második pedig az, amit a Monopoly-indítványnak a népszerűsítéséről mondott Horváth képviselő úr. Kérem szépen, ma is vállalom, és más körülmények között is el fogom mondani mindazokat az alternatív megoldásokat, amelyek a szakszervezeti bürokrácia egy részének a vagyon megszerzésére irányuló törekvéseivel nem teljesen komformak. Tehát magyarul mondva semmi okunk nincs a magyar Parlamentben valamiféle vagyonfelosztási megoldást félretenni csupán azért, mert ez a szakszervezetek bizonyos tisztségviselőinek nem tetszik.
(16.50)
Kérem szépen, a Monopoly-csoport indítványáról az MDF-frakció ki fogja alakítani a maga álláspontját, ezt a Kormány figyelembe fogja venni, és ezek után áll jogában egy államtitkárnak azt mondani, hogy támogatja vagy nem támogatja ezt az elképzelést. Ez a mai napig nem történt meg. Nagyon remélem, hogy mihamarabb meg fog történni, és ekkor fogunk tudni a tisztelt Parlament elé állni azzal, hogy magunkévá tesszük ezt az elképzelést, ezt a vagyonfelosztási módot, vagy elutasítjuk.
De minden magyar állampolgárnak joga van ahhoz – és nagyon szeretném, ha ezt az ellenzék is tudomásul venné –, hogy valamennyi olyan használható ötletet megtudjanak a polgárok, akiknek szavazatán fog múlni, hogy melyik szakszervezet mekkora részt kap a vagyonból –, tehát minden magyar polgár megtudhassa azt, hogy milyen módszerek szerint lehetne felosztani ezt a vagyont és milyen elvek szerint lehetne vagy kell ezt a hatalmas –, mert még egyszer mondom, igen nagy összegű pénzről van szó –, ezt a hatalmas pénzösszeget hasznosan, az egész lakosság érdekében felhasználni.
Ennyit szerettem volna elmondani, és nagyon remélem, hogy a szakszervezeti választásokat szabályozó törvénynél a Monopoly-javaslatot részletesen megismerhetik képviselőtársaink. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem