HASZNOS MIKLÓS, DR. (KDNP)

Teljes szövegű keresés

HASZNOS MIKLÓS, DR. (KDNP)
HASZNOS MIKLÓS, DR. (KDNP) Köszönöm, Elnök Úr. Tisztelt Ház! A Kereszténydemokrata Néppárt frakciója megtárgyalta ezt a határozati javaslatot. Minden sorával egyetért, támogatja.
Egyetlen módosító javaslatunk lesz, amit még a mai nap folyamán benyújtunk, a tisztelt Háznak megfigyelésre ajánlom.
A 2. pont úgy indul, hogy a bizottság írjon ki nyilvános pályázatot a társadalmi szervezetek költségvetési támogatásának elnyerésére. Ennek az egy mondatnak az elhagyását javasoljuk a következő megfontolásból. Azok, akik igazán támogatásra szorulnak, azok a kis társadalmi szervezetek, amelyeknél még a postaköltség is gondot jelent, azokra nézve súlyos csapást jelentene az, hogy kezdenek pályázati feltételeket kiírni, majd valamikor február végén megjeleníteni, erre benyújthatják a pályázatukat, aminek az elbírálása körülbelül április 30-ig lezajlik. Utána megkezdődnek az utalások. Addigra azok a szerencsétlen kis társadalmi szervezetek tönkre is mentek, hiszen semmiféle anyagi fedezetet, juttatást a költségeikre nem kaptak.
Minden olyan szervezet, amelyik ténylegesen működik és működni akar, réges-régen benyújtotta már a tavalyi gyakorlat alapján ide, az Országgyűléshez, ki ilyen bizottsághoz, ki olyan bizottsághoz 1992. évre az igényét. Ennek alapján teljességgel elbírálható legalább ezeknek a kis szervezeteknek az igénye, és nem a nagyobbaknak, amelyek a 4. pontban szerepelnek, azok nyilván több tartalékkal rendelkeznek. Ezek nem nonprofit szervezetek, ezek nem tudnak áremeléssel költségeket áthárítani a lakosságra. Ezeknek a működésük és a fennmaradásuk attól függ, hogy az 1992. évre járó összegeiket legalább 1992 első negyedévében kapják meg.
Kérném a képviselőtársaimat, hogy a döntésnél ezt nagyon vegyék figyelembe, mert hiszen a tavalyi tapasztalat alapján azok a szervezetek pontosan, akik végigjárták már ezt az iskolát, azok nagyon jól tudták és nagyon jól tudják, hogy hova és mit kellett beadni. Természetes, hogy a feltételeknél, tehát, hogy kinek adnak, ezt a bizottság önmagának felállíthatja a belső normatívákat, hogy kit tekint és milyen mértékben támogatásra méltó társadalmi szervezetnek. Azonban, ha ennek a feltételeit most kezdjük csak meghatározni, most írjuk ki a pályázatot, akkor lehetetlen helyzetbe hozzuk őket. Kérném ennek a figyelembevételét. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem