JAKAB RÓBERTNÉ (MSZP)

Teljes szövegű keresés

JAKAB RÓBERTNÉ (MSZP)
JAKAB RÓBERTNÉ (MSZP) Köszönöm, Elnök Úr! Tisztelt Ház! Képviselőtársaim! Sok megszívlelendőt tartalmazott Fekete Pál képviselőtársam hozzászólása, illetve beszámolója, egyet kivéve: a lakosságszám szerinti sorrend szempontjának érvényesítését, mint ahogy arról már Vastagh Pál képviselőtársam is szót ejtett, és ezért kértem jómagam is szót.
Öt módosító indítványt nyújtottam be 5423-astól 5427-esig terjedő sorszám alatt. Ígérem, nem fogom elmondani az indoklásukat. Egyiket sem.
Mindössze két tényre szeretném felhívni a figyelmüket még egyszer. A legkisebb lakosságszámú, a legkevesebb anyagi forrással rendelkező települések helyzete nemcsak gazdasági és nemcsak településfejlesztési kérdés, sőt nem csupán kulturális vagy egészségügyi kérdés. Bár ezek a szempontok a címzett és céltámogatásokról szóló törvényjavaslat indoklásában igen dicséretes módon az elsők között szerepelnek. Az indoklás szögezi le – mint tudják – azt is, hogy a vízminőség elfogadhatatlansága tekintetében sajnos, élen jár Békés és Nógrád megye.
Módosító indítványaim – egy kivételével – az utóbbi, azaz Nógrád megye településeinek igénykielégítését szorgalmazzák. Némely község esetében több frakció tagja kérte ugyanazt, amit jómagam.
Hadd hívjam azonban fel a figyelmet – és ez a második tény és a befejező is – egyetlenegy dologra, egyetlenegy gondolatra, hogy Nézsa, Vanyarc, Szügy, Nógrádsáp vagy például Legénd és a Pest megyei Acsa, Püspökhatvan, Galgagyörk és Csővár esetében szlovák nemzetiségi lakosú kistelepülésekről van szó, s így már politikai kérdésről is. Ne vegyék demagógiának, amennyiben ugyanis ezeknek a többszörösen hátrányos helyzetben lévő kistelepüléseknek lakosságmegtartó erejét nem vagyunk képesek növelni, az elvándorlást, s ezzel együtt a beolvadást segítjük elő.
Kérem a tisztelt Házat, a döntéshozatalnál az általam elmondott szempontokat is mérlegeljék, illetve hadd tegyem még egyszer hozzá azokat a szempontokat, amelyeket Vastagh képviselőtársam mondott el, illetve nyújtott be módosító indítványában. Bízom megértő támogatásukban. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem