ANDRISKA GÉZA, DR. (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

ANDRISKA GÉZA, DR. (SZDSZ)
ANDRISKA GÉZA, DR. (SZDSZ) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A jelenleg tárgyalt törvényjavaslathoz 5481-es számon nyújtottam be módosító indítványt. Ehhez a javaslathoz a következőket szeretném elmondani.
Kalocsán az egykori érseki Szent Kereszt Kórházat 1827-ben építteték. Jelenleg a 670 ágyas, pavilon rendszerű kórház egy központi telephelyen működik. A kórház épületei közül a legrégebbi 1867-ben, a legújabb pedig 1975-ben épült. Az épületállomány 70%-a szorulna teljes felújításra. A technikai berendezések, a kórházi munkaeszközök jó része elavult. Az elmúlt években erre a célra alig kapott pénzt az intézmény. Évekig tartott, amíg a felügyeleti szervek engedélyezték az intézmény távlati fejlesztési, illetve felújítási tanulmánytervezetének elkészítését. Végre 1990 májusára elkészült ez az anyag. Ez figyelembe vette az ellátandó terület lakosságszámát, megbetegedési és halálozási viszonyait.
Ennek a korszerűsítésére 1991 októberében került sor. Ez képezte a másfél milliárd forintnyi öszszegű címzett támogatási igény alapját, amelyet hároméves időszakra bontva pályázott meg a helyi önkormányzat. Ezt azonban a Kormány elutasította, így nem szerepel az előttünk lévő törvényjavaslatban.
Módosító javaslatommal azt szeretném elérni, hogy a rekonstrukció során Kalocsa vonzáskörzetébe tartozó, körülbelül 100 ezer lakos egészségügyi ellátása biztosítottá váljon, valamint hogy az ellátás színvonala emelkedjen. Ellenkező esetben ugyanis a kórház és ezzel a helyi egészségügyi ellátás is igen kritikus helyzetbe kerül.
Kérem képviselőtársaimat, hogy az 5481-es számú módosító javaslatomat támogassák. Köszönöm. (Taps az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem