SZABÓ TAMÁS, DR. tárca nélküli miniszter:

Teljes szövegű keresés

SZABÓ TAMÁS, DR. tárca nélküli miniszter:
SZABÓ TAMÁS, DR. tárca nélküli miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőház! Tisztelt Képviselőtársaim! Valóban, nemcsak a közhangulat, hanem egyáltalán a közélet is rosszkedvű és goromba, és ez nem kis részben abból adódik, hogy ez a Ház mit mutat a közvéleménynek. (Felzúdulás és derültség a bal oldalon. – Közbeszólás: Csend legyen!)
Egyetértek önnel abban, hogy az információszegénység és a szóbeszéd alapján való tájékozódás sok zavart okoz. Éppen ezért nem tartom haszontalannak, hogyha különféle szóbeszédek és valószínűleg információk össze nem rakása alapján összeállt kép és kérdéssor megfelelő választ kap. Hogy végigmenjek az ön kérdésein, a következőket tudom elmondani.
Megtörtént az említett üdülő privatizálását megelőzően egy vagyonleltár és átadás, ez még akkor megtörtént, amikor a Kormány hivatalba lépett, utána pedig költségvetési szervezetként működött a maga szigorú előírásaival, és természetesen az átadáskor is történt ilyen vagyonleltár.
Arra a kérdésére, hogy igaz-e, hogy lába kelt bizonyos vagyontárgyaknak, ismereteim szerint azt mondhatom, hogy mivel az előbbi vagyonleltárak megvoltak, nem igaz ez a híresztelés, bár nagyon jól hangzik.
Megtörtént-e – kérdezi – a vagyonértékelés? Többször is történt vagyonértékelés természetesen, ha jól tudom, kétfordulós vagyonértékelés történt az üggyel kapcsolatban.
Megtörtént-e a kihirdetés? – többfordulós hirdetéssorozat vette körül ennek az értékesítését. Sajnálatos módon erre megfelelő színvonalú pályázó nem jelentkezett, vagy különféle pályázók nem nyújtottak megfelelő biztosítékokat az üzlet megkötése érdekében.
Alaptalan-e az a híresztelés – kérdezi ": igen, tudomásom szerint teljesen alaptalan, mert az ennek az értékesítésével megbízott szervezeteket, személyeket nem keresték meg. Természetesen mindazoknak érdekében áll ilyen híresztelés keltése, akik mondjuk nem tudtak letenni különféle vagyonbiztosítékokat.
Kérdezi azt is, hogy kapcsolatban álltak-e a vevők azzal a szervezettel, akik – igen, tudomásom szerint van üzleti kapcsolat ennek az üdülőnek a megvevője és az ön által említett szervezet között.
Végül a legizgalmasabb kérdésére, hogy mi a valós érték – itt ugyan sokan gúnyolódnak azon, hogy a valós érték az, amit a piac végül megfizet, de itt valójában ez történt. Egy 405 milliós vételár lett kikötve, ami pénzügyileg rendezve lett a szerződésnek megfelelően. Megjegyzem, a szerződés tartalmaz egy olyan kitételt, hogy amennyiben a szerződéskötést követően egy éven belül jobb vételárra mód nyílik, mármint jobb vevő találódik, ha visszaáll az üzlet, és mintegy elővásárlási joga van egy új, nagyobb ajánlatot tevő vevőnek, és ezzel kapcsolatos szerződési biztosítékok adottak.
Végül az utolsó kérdésére azt tudom válaszolni, hogy a kormányhivatalokban azok a személyek végezték el ezt a munkát, akit a Kormány erre megbízott. Köszönöm. Kérem válaszom elfogadását. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem