GERBOVITS JENŐ (FKgP)

Teljes szövegű keresés

GERBOVITS JENŐ (FKgP)
GERBOVITS JENŐ (FKgP) Köszönöm, Elnök Úr. Tisztelt Ház! Én meg vagyok illetődve; abban a hitben vagyok, hogy nem tudtam magam megértetni. Az interpellációm Gergátz miniszter úrhoz intézve is kettős volt, és ez is kettős, csak történt egy időközi eljárás, szerencsés, és ezt megköszöntem, de nem kaptam választ – ha jól értelmezem – a legnehezebbre. Gondolja meg a tisztelt Ház, tisztelt képviselőtársaim gondoljuk meg, hogy az egy nagy dolog, hogy ha valaki nem kapja meg a terméke árát, legyen az 20, 50 vagy 250 ezer forint. De az, hogy jön a végrehajtó, akinek van saját háza, és a családban ez milyen riadalmat kelt, és nekem itt érvelni kell, szórom a borsót a falra és az hullik alá; képtelen vagyok magamat megértetni. Nem értem (Közbeszólások: Mi sem értjük! – Mozgás.) , hogy van az, hogy nem fogékony a Kormány ezekre a kétségbeesett jelzésekre.
(15.50)
Miniszterelnök Úr! Amikor személyes kihallgatást kértem, azzal kezdtem, hogy a magam ügyében soha nem lépném át a küszöbét, de a csapatom érdekében – így mondtam, és bocsássák meg a goromba fogalmazásomat – a tányérját is elmosogatnám, csak ezeket a jajpanaszokat szüntessük meg, mert az egésznek nincs annyi financiális jelentősége, mint a morális. (Emelt hangon folytatja:) Nincs szüksége a Kormánynak ilyen békétlenség elviselésére, az állampolgárnak sincs szüksége!
Én azt hiszem – amikor nyilatkozatokat hallunk – a Kormányról, hogy félre van tájékoztatva: nincs hitelesen tájékoztatva a vezetés arról, hogy mi van kint.
És ha már itt vagyok, csak emlékeztetőül, Miniszterelnök Úr: a '88–'89-es időben milyen büszkén döngettük melleinket, békés átmenetet, rendszerváltást ígérve a választópolgároknak! Joggal kérdezik tőlem – és hadd kérdezzem meg én is ", mit változtattunk meg, mit alakítottunk át. A gyűlölt rendszert? Mi változott? Az, hogy a gazdák által eladott állatok, termékek kifizetése ilyen tortúrával jár? Miközben sertésválságról beszélünk, ma többszázezer sertést importálunk? Hogy boltjainkban francia tejet, svéd margarint, dán vajat árulunk? Hogy a Nagykőrösi úti nagybani piacon a hazai primőr dinnye árát lerontja a korlátlanul érkező, Görögországból, Spanyolországból importált dinnye? Hogy holland paradicsommal, chilei almával korlátlanul árasztja el a nagybani piacot?
Gergátz miniszter úr azzal fenyeget bennünket, hogy importsertéssel leveri a belső piaci árat. (Emelt hangon folytatja.) Kinek az agyában született meg az ilyen és hozzá hasonló terv a parasztok rovására… (Zaj.) …, hol teheti meg ezt a világon egy kormány a parasztjaival szemben, hogyan és milyen módon akar a Kormány stabil adófizető gazdaságokat teremteni ilyen eszközökkel? (Zaj, közbeszólások.)
Lehet kacarászni, urak! Tessék!
Mélyen tisztelt Miniszterelnök Úr! Gondolja meg: ha mi tisztességgel ezt a valóságot hirdettük volna meg – tisztelt fórumosok, önök is, mi is ", hogy itt a rendszerváltás helyett, a magántulajdon rendezése helyett licitet adunk… (Közbeszólás a jobb oldalról: Idő!) Igaz, időben fogom befejezni… És azt a '947-es állapotok alapján rendezendő magántulajdoni nyilatkozatot – itt van előttem, nem tudom, miniszterelnök úr hova tette ", és egy tisztességes rendezés helyett is kárpótlási jegyet adunk…

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem