GERBOVITS JENŐ (FKgP)

Teljes szövegű keresés

GERBOVITS JENŐ (FKgP)
GERBOVITS JENŐ (FKgP) Köszönöm, Elnök Úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Elöljáróban hadd mondjam el általánosságban, hogy ha egy adott társadalom közhangulata rosszkedvű, netán dühös, a választópolgárok minden eseményre, még arra is, amelyre egyébként nem reagálnának, amelyben közvetlen nem érdekeltek, a közhangulati állapot ismeretében keményen reagálnak, alkalmasint összhangot vélnek egyes nem kívánt jelenségek és saját közérzetük között. Vagyis ha jól mennek a dolgok a családban, a macska is megkapja a tejet, de ha nem, a kutya vacsorája is bizonytalan.
Mivel nálunk a dolgok mostanában nem a legjobban mennek, érthető, illetőleg ezt meg kellene érteni, hogy a társadalmi közhangulat már nemcsak rosszkedvű, de goromba is. Minthogy így nyári szünet elején Balatonföldvár és környéke meglehetősen népes, egyrészt a honpolgárok, másrészt az idegenbe szakadt hazánkfiai, akik itt üdülnek, élénken érdeklődnek hazai, szűkebb környezetbeli dolgaink iránt. Nem csoda hát, ha a környezetünkben zajlott események értékelésekor különböző kemény megfogalmazások látnak napvilágot, így konkrétan az említett balatonföldvári volt pártüdülő eladásával kapcsolatban is.
Mivel a térségben lakom és dolgozom, nem térhetek ki a választópolgárok különböző, de nekem szögezett kérdései elől. Ez indokolja, teszi szükségessé ebbéli lépésemet.
Mivel azt vallom, hogy az információs szegénység sok zavart okozhat, szerencsésnek és tisztességesnek tartom azt, ha ebben a kérdésben a dolgok tisztázódnak, s következésképpen az állampolgárok véleménye is nyugodtabb hangvételű lehet.
Kérdezem tehát tisztességgel miniszter urat, hogy nevezett üdülő privatizálását megelőzően megtörtént-e a megbízható értékelést mutató vagyonleltár? Igaz-e az állampolgárok körében nagy felháborodást kiváltott hír, miszerint mintegy 20 millió forint értékű anyagnak és eszköznek lába kelt? Megtörtént-e az ide vonatkozó előírásoknak megfelelően, de a valós piaci kereskedelmi ügyekben is nélkülözhetetlen tisztességes árverési meghirdetés belföldön és külföldön egyaránt? Alaptalan-e az a megjegyzés, hogy az értékesítés előtti napon külföldi vevők jártak, érdeklődtek az üzletkötéssel kapcsolatban, s akik e tény ismeretével – mármint az üzlet megkötésével – kapcsolatosan lettek informálva? Végül valódi-e az a hír, hogy a vevő, illetőleg a vevők kapcsolatban állnak, esetleg azonosak azon üzleti körökkel, amelyek a kormányhivatalok részére behozott külföldi gépkocsikat lízingelték vagy forgalmazták? S végül talán a legizgalmasabb kérdés, egyrészt a vételár, amely arányban van-e a valós értékkel, továbbá a fizetések módja, illetőleg az értékek kiegyenlítésének időpontja?
(15.30)
S legeslegvégül: név szerint ki vagy kik azok, illetőleg kik azok a szakértők, akik az üzletet megkötötték?
Tisztelt Miniszter Úr! Előre is köszönöm a válaszát abban a reményben, hogy tisztázza az aktus ismeretlen részeit, egyben megnyugtatja a választópolgárok kedélyeit.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem