KÓNYA IMRE, DR. (MDF) frakcióvezető:

Teljes szövegű keresés

KÓNYA IMRE, DR. (MDF) frakcióvezető:
KÓNYA IMRE, DR. (MDF) frakcióvezető: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tekintettel arra, hogy néven nevezett Hack Péter, ezért vagyok kénytelen erre reagálni.
Valóban egyetértés mutatkozott közöttünk abban, hogy ez egy vitatott mandátum volt. És abban sincs különbség: véleményünk az, hogy a bíróságnak a joga, hogy ezt a kérdést eldöntse.
Nem változtat ez az ügyrendi probléma megítélésén. Az ügyrendi bizottság többsége is hangsúlyozta, hogy nem az érdemi kérdésben foglaltunk állást, hanem abban a kérdésben, hogy van-e ügyrendi akadálya, vagy volt-e ügyrendi akadálya annak, hogy egy képviselő a mandátumvizsgáló bizottság jelentését követően javasolja, hogy ne döntsön a Ház most az ügyben, hanem halassza el az erről hozott döntést, és a javaslatában fölvet számos olyan kérdést, amikben megkérdőjelezi, hogy a Ház megfontoltan tud-e dönteni. Meggyőződésem, hogy egy ilyen helyzetben lelkiismeretes képviselő csak amellett szavazhat, ha egy pici kétely is fölmerül benne, hogy megfontoltan tud-e megfelelő gombhoz nyúlni, hogy halasszuk el a döntést. Ez nem jelenti a dolognak a bizonytalan időre való elodázását. És azt kijelenthetem – azt hiszem, a parlamenti többség nevében –, hogy amint eddig is tartózkodtunk attól, hogy bármiféle politikai szempontot ilyen kérdésben érvényesítsünk, ezután is tartózkodni fogunk. (Mozgás és zaj a bal oldalon.) Azt hiszem, hogy ez a legtermészetesebb. Nem adtunk erre okot.
És akkor engedtessék meg nekem, hogy itt tiltakozzam az ellen, ahogy Áder János ezt a kérdést fölvetette. Úgy vetette föl a kérdést, hogy az alkotmányosság megsérült, és ezért azonnal függesszük fel a tárgyalást. Az alkotmányosság nem sérült meg; halasztást kértünk egy felelősségteljes döntés meghozatalára. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem