HACK PÉTER, DR. (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

HACK PÉTER, DR. (SZDSZ)
HACK PÉTER, DR. (SZDSZ) Igen, Elnök Úr, köszönöm szépen. Tisztelt Ház! Amire Kónya Imre hivatkozott, azért nagyon veszélyes precedens, mert mostantól kezdve nem tudjuk, hogy a Ház milyen szavazataránnyal tudja meghozni a határozatait. Hiszen elképzelhető az, hogy egyszavazatos különbséggel dől el egy kérdés, és utólag a képviselő mandátuma igazoltatik, és kiderül, hogy az ő szavazata, már ha most igazoltuk volna a mandátumot, máshogyan billentette volna el a mérleget.
Ebben a vonatkozásban, tisztelt képviselőtársaim, egy függő jogi helyzetet hoztak létre a döntésükkel; és amikor Kónya Imre a felelős képviselői magatartásról beszélt, akkor azt nem említette meg, hogy mindezek a problémák, amik most felmerültek, hetekkel ezelőtt felvetődtek a választási és mandátumvizsgáló bizottság ülésén. Az MDF-nek van képviselete ennek a bizottságnak az ülésén, és a kormánytöbbség tajai ott ülnek a bizottság ülésén. Ha felelősen képviselik pártjaikat, akkor már felkészítették volna erre a vitára a saját frakcióikat, és az elmúlt héten semmilyen olyan új körülmény nem vetődött fel, tehát a mandátumvizsgáló bizottság döntése óta, amely indokolta volna Kapitány képviselő úr felszólalását. Tehát mindenki ugyanolyan értelemben döntési helyzetben volt, mint a ma tárgyalt napirend bármely más pontjánál. A bizottságokban képviselettel rendelkező pártokat a képviselőik tájékoztathatták volna, a vitakérdésekre felkészíthették volna. Pénteken a rendes postával megkapta minden képviselő, hogy ebben a kérdésben ma döntés lesz. Erre fel lehetett volna készülni. Ez a mulasztás is az önök lelkét terheli.
Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem