TARDOS MÁRTON (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

TARDOS MÁRTON (SZDSZ)
TARDOS MÁRTON (SZDSZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nem első alkalom, hogy a képviselő urakat arra kell figyelmeztetnem, hogy nem veszekedni, hanem országot építeni jöttünk ide. (Zaj és taps.)
Tisztelt Ház! Az ország alkotmányos demokráciát, parlamentarizmust hozott létére a '89 után bekövetkezett fordulattal, ennek pedig sajátos következményei vannak. A következménye az, hogy nem egy központból döntik el azt, hogy mi igaz, és mi jó, mi alkotmányos, és mi alkotmányellenes, hogy a rádió meg a televízió mikor kormányellenes, és mikor objektív. Minden kérdésnek van az Alkotmányban, a törvényekben leírt kezelési módja, mindent lehet kezelni, de az Alkotmányhoz kell ragaszkodni. Ha kivisszük ezeket a kérdéseket az utcára, és nem az alkotmányos keretek között döntünk ezekben a kérdésekben, veszélyes vizekre járunk, de még inkább veszélyes vizekre járunk, ha ugyanezt a szellemet behozzuk a Parlamentbe.
Erre figyelmeztetem önöket, kezeljék a kérdéseket a törvények és az Alkotmány kínálta utakon, és megtaláljuk együtt a megoldást. Ha nem ezt teszik, tönkre fogják tenni az országot.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem