GÁL ZOLTÁN, DR. (MSZP)

Teljes szövegű keresés

GÁL ZOLTÁN, DR. (MSZP)
GÁL ZOLTÁN, DR. (MSZP) A másik megjegyzésem arra vonatkozik, hogy azt hiszem, amíg Gáspár Miklós a spontán felszólalását írta, talán nem sikerült neki világosan megértenie, hogy miről beszélt Suchman Tamás. Suchman Tamás egy teljesen más demokráciafelfogásról próbált beszélni, mint ami ebben a spontán reagálásban megfogalmazódott. Ez a demokráciafelfogás nem egyszerűen kisebbség és többség kategóriájában gondolkozik.
Most én azt csak úgy mellékesen akarom megjegyezni, hogy nagy bátorság kell többség nevében beszélni akkor, amikor a közvélemény-kutatások jelen pillanatban a kormánykoalíciónak kb. 25 százalékos társadalmi elismertséget adnak, de ez ebből a szempontból más kérdés.
A mi demokráciafelfogásunk azon alapszik (Zaj.) hogy a többség önmérsékletet tanúsít. (Dr. Józsa Fábián: A kisebbség is!) Különösen önmérsékletet tanúsít akkor, amikor olyan feladatok vannak ebben az országban, amelyet egyetlenegy többség sem tudna tisztességesen magára vállalni. Észre kell vennünk, hogy kiment mögülünk a társadalom – tisztelt Gáspár Miklós –, és ezek a dolgok nem intézhetők el egyszerűen úgy, hogy a többség így vagy úgy szavazott. Ezt nagyon alaposan meg kellene jegyeznünk mindnyájunknak.
Végezetül szeretném megjegyezni, hogy a Magyar Szocialista Párt soha eddig, és azt hiszem, a jövőben sem fog egy érvényes törvény végrehajtása ellen agitálni (Zaj.) a véleményünket minden törvényről fenntartjuk, függetlenül attól, hogy azt hány százalékkal szavazta meg az Országgyűlés, úgyhogy ezt a sanda megjegyzést, amit befejező szavaiban tett, határozottan visszautasítom.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem