ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! Két rövid elnöki bejelentéssel szeretnék élni. Elhunyt New Yorkban Ted Weiss amerikai kongresszusi képviselő. A magyar származású képviselő elhunyta alkalmából táviratot intéztem az amerikai kongresszus képviselőházának elnökéhez.
Hadd emlékeztessem önöket, hogy Ted Weiss 1956 után rendkívül fontos szerepet játszott a magyarországi megtorlások elleni tiltakozásban, a magyar ügynek a támogatásában. Egyik résztvevője volt annak a kongresszusi küldöttségnek, amely a magyar koronát hazahozta. Emlékét kegyelettel megőrizzük.
Tisztelt Országgyűlés! A másik bejelentésem azzal kapcsolatos, hogy megjelent a magyar Országgyűlés jogalkotásának második, 1991-es parlamenti munkánk eredményeit tartalmazó, több mint 500 oldalas kötete. Úgy gondolom, hogy ez a kötet egyrészt tanúságtevője annak, hogy a magyar Országgyűlés, azaz a jelenlévők és a háttérmunkások együttese igyekszik eleget tenni a választásokon nyert felhatalmazásának azzal, hogy törvényekkel és országgyűlési határozatokkal szolgálja az ország demokratikus megújulását, és segíti az átalakulás menetét.
Kérem, hogy munkájuk során támaszkodjanak ezekre a kötetekre, és tegyék ismertté magát a kötetet széles körben.
Tisztelt Országgyűlés! Tegnapi jelentkezését az idő előrehaladottságára való tekintettel már ma kívánja érvényesíteni a Magyar Szocialista Párt támogatásával napirend előtti felszólalását bejelentő Suchman Tamás képviselőtársunk. Őt illeti a szó.
Napirend előtti felszólaló: Dr. Suchman Tamás (MSZP)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem