PÁL LÁSZLÓ (MSZP)

Teljes szövegű keresés

PÁL LÁSZLÓ (MSZP)
PÁL LÁSZLÓ (MSZP) Köszönöm szépen, Elnök Úr! Az előbb elnök úr ismertette a bonyolult elágazással kapcsolatos szavazási menetrendet, és én úgy érzem, egy nagyon nehéz ügyrendi problémába ütköztünk.
Az a helyzet ugyanis, hogy Fejes Attila képviselőtársam és a hozzá beadott módosított alkotmányügyi bizottsági javaslat most valóban megkapta a Parlament többségének támogatását, azonban ezekhez a javaslatokhoz konkrét csatlakozó javaslatok érkeztek. Csatlakozó javaslatot nem lehet másként szavaztatni, mint ahhoz a javaslathoz viszonyítva, amelyhez készültek.
Tehát nem lehetett volna előbb szavazni a csatlakozó javaslatokról, amíg a Fejes Attila-féle javaslat nem került be a szavazás menetrendjébe. Tehát ha azt nem fogadjuk el tárgyalási alapul, nincs miről szavaztatni a csatlakozóknál.
Azonban az történt, hogy Fejes Attila neve alatt megjelent egy teljesen új fejezet a Vagyonpolitikai Irányelvekben. Ehhez a fejezethez nem lehetett másként módosító indítványokat benyújtani, mint csatlakozó indítvány formájában. Tehát azt hiszem, az lenne a szabályos eljárás egy ilyen esetben, ha most úgy tekintenénk az előbbi szavazást, hogy tárgyalási alapnak elfogadtuk Fejes Attila módosító indítványát. Ettől kezdve mindent, ami ehhez érkezett csatlakozó indítványként, megszavaztatnánk. Tehát az új tárgyalási alap Fejes Attila javaslata. Javaslom ezért, elnök úr, hogy ezek után a Fejes Attila-féle indítványhoz beérkezett csatlakozó módosító javaslatokat egyenként szavaztassa meg. És a végén ennek figyelembevételével kerüljön törvényerőre Fejes Attila eredeti javaslata a módosításokkal. Különben nem értelmezhető a menetrend.
Határozathozatal

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem