ELNÖK (Dornbach Alajos)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): S az Országgyűlés? Szavazzanak! (Megtörténik.) Az Országgyűlés 100 igen szavazattal, 86 ellenszavazat és 21 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most egy picit talán figyelniük kell jobban, itt elágazásokhoz érkezünk.
A kiegészítő jelentés 3. és 4. pontjában az alkotmányügyi bizottság és Fejes Attila képviselő úr a II. fejezet helyébe egy új fejezetet javasol. Az 52. és 53. pontok, valamint a kiegészítő jelentés 5–11. pontjai az előző két javaslat módosítására irányulnak.
Szavazástechnikai okokból először az Országgyűlés arról határoz, hogy elfogadja-e az alkotmányügyi bizottság vagy Fejes Attila javaslatát, majd ezt alapul véve kerülhet sor az egyes hozzákapcsolódó indítványok elbírálására.
Felhívom figyelmüket, hogy Fejes Attila képviselő úr javaslatának elfogadása egyben kizárja a jelentés 54–68. pontjait, valamint a 70. és 71. pontjairól a határozathozatalt. Így elfogadása esetén az egyes kapcsolódó módosító javaslatok elbírálása után a végszavazásra kerül sor.
A kiegészítő jelentés 3. és 4. pontjai alternatív megoldásokat tartalmaznak a határozati javaslat II. fejezetének helyébe lépő rendelkezésre.
(18.00)
Mindkét javaslat az előterjesztéstől szerkezetében is eltérő indítványt terjeszt elő az 1992. évi privatizációs bevételek felhasználására. Először az alkotmányügyi bizottság javaslatáról határozunk a kiegészítő jelentés 3. pontja szerint. Miniszter úr egyetér-e?

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem