TOMPA SÁNDOR (MSZP)

Teljes szövegű keresés

TOMPA SÁNDOR (MSZP)
TOMPA SÁNDOR (MSZP) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr!
A közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény 68. §-a alapján a közalkalmazott minden évben jogosult tizenharmadik havi illetményre, ha az adott évben legalább hat hónap közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkezik.
Nagyon gyakran előfordul, hogy a közalkalmazotti munkáltatók ezen kötelezettségüket 1992-ben – tehát ebben az évben – vitatják, hivatkozva a jogszabály évközbeni hatálybalépésére. Előfordul az is, nem egyszer egész ágazatok vonatkozásában, minisztériumi szinten is, hogy ez évben a közalkalmazottak számára csupán félhavi tizenharmadik havi fizetés jogosságát ismerik el. E hivatkozási alapok azonban nélkülözik a törvényességet, hiszen az 1992. július l. és december 3l. napja között a közalkalmazottak a törvényben előírt feltételt, a hat hónapot a tizenharmadik havi fizetés tekintetében teljesítik.
Kérdezem tehát miniszter urat, és kérem egyúttal, hogy nyugtassa meg az érintetteket, és fejtse ki, hogy jár-e '92-ben a teljes összegű tizenharmadik havi fizetés. Várom válaszát. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem