TÖRÖK GÁBOR, DR. (MDF)

Teljes szövegű keresés

TÖRÖK GÁBOR, DR. (MDF)
TÖRÖK GÁBOR, DR. (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Örömmel hallottuk, hogy a tárca minden megtesz annak érdekében, akár a végrehajtási rendelet módosítását is, hogy ezek a jövedelmek, amelyeken most lehet vitatkozni, a Golden Magic Kft. felmérése alapján 22 milliárd, a becslés alapján pedig több mind 7 milliárd forintról van szó; egy biztos, hogy azoknak a bérből és fizetésből élőknek, akik nem tudnak kibújni az adóprés alól, a szemében ez a pénz mindenféleképpen egy hatalmas szálka. Legfőképpen most, amikor arra készül a pénzügyi kormányzat, hogy a kétkulcsos ÁFA-t bevezesse.
Tekintettel arra, hogy a büntetésből befolyó összegek rendkívül alacsonyak, 50 ezer forint egyszeri pénzbírságolásról van szó, és így évente a felmérés szerint 3-3 és fél millió forint csupán a befolyó bírságdíj – úgyhogy ez egy elenyésző összeg –, ezért vetettük fel mi is interpelláció formájában ezt a kérdést, mert feltétlenül változtatásra, kezelésre szorul.
Annak függvényében, hogy a minisztérium hatékonyan, a lehetőségeihez mérten – beleértve, hogy az adóhatóságnak nincs nyomozati jogköre még – próbál intézkedni az ügyben, a választ elfogadásra ajánlom, és magunk is elfogadjuk. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem